Pınar Süt, CDP Türkiye İklim Liderleri Ödülünün Sahibi Oldu

Pınar Süt, CDP Türkiye İklim ve Su Liderleri kategorilerinin her ikisinde de A- puanı alarak “Liderlik” sınıflandırmasında yer aldı.

  • 0
  • 527
Pınar Süt, CDP Türkiye İklim Liderleri Ödülünün Sahibi Oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Pınar Süt, CDP Türkiye İklim ve Su Liderleri kategorilerinin her ikisinde de A- puanı alarak “Liderlik” sınıflandırmasında yer aldı.
CDP Projesi kapsamında 28 Kasım 2017 Salı günü Zorlu PSM’de gerçekleştirilen CDP Türkiye İklim Konferansı’nda, CDP liderleri ödüllendirildi. CDP İklim ve Su kategorilerinin her ikisinde de A- puanı alarak Türkiye liderleri arasına giren Pınar Süt, geçtiğimiz yılın ardından ikinci kez ödüle layık görüldü.
 
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından yürütülen CDP Türkiye 2017 İklim Değişikliği ve Su Programları sonuçları açıklandı. Şirketlerin iklim değişikliğine yönelik stratejilerini uluslararası kurumsal yatırımcıların bilgisine sunabileceği bir platform sağlayan ve dünyanın en prestijli ve yaygın çevre girişimi olarak kabul edilen CDP’nin Türkiye sonuçlarının açıklandığı konferansta, “CDP Türkiye İklim ve Su Liderleri” Ödülleri de sahiplerini buldu. CDP İklim ve Su kategorilerinin her ikisinde de A- puanı alarak Türkiye liderleri arasına giren Pınar Süt, geçen yılın ardından bu yıl da ödülün sahibi oldu.
 
Ödüle ikinci kez layık görülmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu; “Sürdürülebilirliği, tüm organizasyonda önemli bir stratejik hedef olarak görüyoruz. Sürdürülebilirlik yaklaşımımızın temelini tüketicilerimize karşı duyduğumuz sorumluluk oluşturuyor. 2007 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan bir Topluluk olarak; sürdürülebilirlik yaklaşımımız kapsamında öncelikli alanlarımız olan “enerji verimliliği ve iklim değişikliği”, “su kullanımı ve atık su”, “sağlık ve güvenlik” ile “toplumsal katkı” konularının önemine inanıyoruz. Tasarruf odaklı, yeşil enerjiyi merkezine alan yatırımlarımızın yanı sıra, bireysel düzeyden başlayarak bir çok alanda, sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı arttırmak üzere çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ayrıca, toplumun sosyal gelişimine katkı sağlayan toplumsal projelerle sosyal sürdürülebilirliğe de desteğimizi sürdürüyoruz.” dedi.
 
 
CDP Hakkında:
Kâr amacı gütmeyen Londra merkezli uluslararası bir kuruluş olan CDP, halka açık şirketlerin doğal kaynakları ve doğal sermayeyi nasıl kullanıldıklarını, faaliyetleriyle sınırlı kaynakların yeniden üretimini nasıl etkilediklerini ve bu alandaki risklerini nasıl yönettiklerini yatırımcılara raporlamalarına aracılık ediyor. Şirketler CDP programları aracılığıyla iklim değişikliği, su kaynakları ve orman ürünlerinin faaliyetleriyle etkileşiminin sonuçlarını ve karşı karşıya oldukları riskleri ölçüyor ve yatırımcılara açıklıyor. Harvard Business Review tarafından dünyanın en güçlü yeşil Sivil Toplum Kuruluşu olarak tanınan CDP, iklim değişikliği konusunda özel sektörün sorumluluk alması gerekliliğine inanıyor ve bu sorumluluğu yerine getirmelerini teşvik etmek amacıyla iklim değişikliği politikaları ve suya yönelik stratejilerini şeffaf bir şekilde açıklayabilecekleri bir platform sunuyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv