Pınarbaşı ilçe olmalıydı

  • 0
  • 1.116
Yazı Boyutu:

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in eski mesire yerlerinden biri olan Bornova’ya bağlı Pınarbaşı semtinin ilçe olmayı çoktan hak ettiğini belirterek, “ Özellikle gün içerisinde toplam 150 bini bulan nüfus yoğunluğu ile sınırları içerisindeki sanayi tesisleri ile Pınarbaşı ve komşusu Işıkkent  turizmin merkezi, olmalıdır. Maalesef bu güzel semtimizin bugünkü hali içler acısıdır” dedi.
 
Geçtiğimiz hafta Bornovalı taksicilerin ağırladığı Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, bu defa da Pınarbaşı esnafının konuğu oldu. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Kanöz’ün ile semt esnafının davetlisi olarak Pınarbaşı’na giden Aslan, kahvaltının ardından sokak ve caddeleri dolaştı, yaşanan sorun ve sıkıntıları dinledi.
 
PINARBAŞI’NA YAZIK EDİLDİ…
Pınarbaşı Esnaf Odası Başkan Vekili Nuri Bilgin, Gürpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Tatış, Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Uygut Alp’in de katıldığı toplantıda Pınarbaşı’nın İzmir’in en güzel yerleşkelerinden biri olduğunu, kendisinin gençlik dönemlerinin de bu semtte geçtiğini anlatan Aslan, aradan geçen 30 yıllık süre içerisinde mevcut güzelliklerin yok edilerek, bugün sorunlarla boğuşan bir semt haline getirilmesinin Pınarbaşı’na büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. Temiz havası ve doğası ile İzmir’in merkezinde yer alan bu çapta başka bir semt olmadığını vurgulayan Aslan, “ Kente 20 dakikalık mesafede. Suyu, havası ve yeşili ile bulunmaz bir nimet. Eskiden İzmirliler dinlenme zamanlarını burada geçirir ve yurt dışından gelen misafirleri alırlardı. Maalesef İzmir’in birçok bölgesi gibi buraya da yazık ettik. Potansiyelini değerlendiremedik, kıymetini bilemedik.” dedi.
 
“PINARBAŞI İLÇE OLMALI”
Pınarbaşı sakinlerinin son derece nezih, son derece misafirperver olduğunu, semtin güzelliklerinin yaşayanlara da yansıdığını kaydeden Aslan, yaşanan sorunların kaynağında yerel yönetimlerin Pınarbaşı’na üvey evlat muamelesi yapmasının yattığını dile getirdi. Aslan, “ Pınarbaşı’nın neden ilçe yapılmadığını anlamak gerçekten mümkün değil. Bugün bile gece nüfusu 30 bin gündüz nüfusu 100 bini bulan ve İzmir’in ilk sanayi bölgesinin yer aldığı Pınarbaşı ilçe olmayı çoktan hak eden bir yer. Kaldı ki burada yapılacak bir planlama ve sonrasında da gerçekleştirilecek sağlam ve özgün projelerle çok daha fazla insanın huzur içinde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanabilir. Bana göre Pınarbaşı tepeden tırnağa elden geçirilmeli, yenilenmelidir. Bu konuda size, bize, belediyelere kısacası herkese görev düşüyor. Ulaşımdan sağlıksız yapı stoğunu, güvenlik problemlerine kadar mevcutta var olan sorunları içimize sindiremiyoruz. O yüzden burada yapılacak çok iş var. Durup, düşünmeksizin el ele verip, ilgili mercileri de harekete geçirip bunları aşabiliriz. Pınarbaşı öyle bir yer ki, buraya yapılacak her çalışma, burada uygulanacak her proje İzmir’in değerine değer katar, İzmir’e de büyük kazanımlar sağlar.” şeklinde konuştu.
 
KANÖZ: 25 YILDA İLK KEZ GÖRÜYORUM…
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Kanöz de, Aslan’la bir araya gelmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve duygusal ifadelerle “ 25 seneden bu yana burada böyle bir görüşme yapılmamıştı” diyen Kanöz, “ Başkanımız Hüseyin Aslan belki çözüm konusunda birinci muhatap değil ama istedik ki sorunlarımıza vakıf olsun. Yaşadıklarımızı bilsin. Hem bir sivil toplum önderi hem de gazeteci olarak İzmir’in sevilen, sayılan, önde gelen isimlerinden biri. Yakın ilgisi, düşünceleri hepimizi çok heyecanlandırdı. Bugüne kadar neler yaptıkları ortada. Kendisi konuşmaktan çok projeleri ile var olan birisi. Kendisinden Pınarbaşımıza da proje istiyoruz.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da

Arşiv