Piri Reisli miniklere NASA’dan teşekkür belgesi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları anaokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Uzayda 35 Gün” adlı projeyi plaket ile ödüllendirdi.

  • 0
  • 1.073
Piri Reisli miniklere NASA’dan teşekkür belgesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları anaokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Uzayda 35 Gün” adlı projeyi plaket ile ödüllendirdi.
 
Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları anaokulu bölümü, hazırlık sınıfı öğrencilerinin uzayı daha yakından tanıyabilmeleri ve sevmeleri amacıyla “Uzay’da 35 Gün” adlı proje çalışması gerçekleştirildi. Proje sonunda minik öğrencilerin çizdiği Güneş resimlerini, projenin amaçları ve kapsamı hakkında kısa bir bilgi ile Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’ya gönderildi. Minik öğrencilerin bir aylık uzay çalışmasından etkilenen NASA yetkilileri projeye katılan 50 öğrenci ile birlikte Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarına çocukları bilim ve uzaya yönlendirmelerinden dolayı teşekkür belgesi gönderdi.

 
Bütün derslerde uzay
Anaokulu hazırlık sınıflarının uzay projesi öğrencilerin gündüz ve gece gökyüzünü gözlemlemeleri ile başladı. Fen bilimlerinden matematiğe, okuma yazmaya hazırlıktan yabancı dile, müzikten resim ve beden eğitimine kadar tüm derslerde uzayla ilgili 20’nin üzerinde etkinlik yapan minikler sanal gerçeklik gözlükleri ile gezegenleri tanıdı.
 
Bir gün astronot gibi geçti
NASA tarafından yayınlanan uzay fotoğraflarına bakan, kağıt havlu rulolarından yaptıkları teleskoplar ile yine kendi çizdikleri ay evrelerini inceleyen minik öğrenciler, astronotların uzaydaki bir gününü anlatan belgesel izledi. Belgeselin ardından bir günü astronotlar gibi geçiren minik öğrenciler kilitli poşetten pipetle kahvaltı etti. Oyun hamurları ile gezegenlerin maketlerini yapan kendilerine bir takımyıldızı oluşturarak isim verdi ve Güneş resimleri çizerek projeyi tamamladı. Projenin tamamlanmasının ardından öğrencilerin çizdiği Güneş resimleri NASA’ya gönderildi. NASA öğrencileri anaokulu çağında bilime yönlendirmesinden dolayı Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarına, çalışmalarından dolayı da öğrencilere teşekkür plaketi gönderdi.
 
Uzay projesinin anaokulu öğrencileri tarafından büyük bir heyecan ile gerçekleştirildiğini anlatan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Müdürü Sabrina Ataseven, “Öğrencilerimizin fen bilimlerinden güzel sanatlara hayatın her alanında bilgi sahibi olmalarını ve sevdikleri bir alanda ilerlemelerini amaçlıyoruz. Bu nedenle de daha anaokulu sıralarından itibaren bilimin, güzel sanatların her alanı ile tanışmaları için projeler yürütüyoruz. Uzay yüzyıllar boyu nasıl insanlığın ilgisini çektiyse minik öğrencilerimizin de o kadar ilgisini çekti. Büyük bir titizlikle ve heyecan içerisinde çalıştılar. Proje, NASA’nın Mars’a gönderdiği uzay aracının gezegene indiği gün bitince öğrencilerin çizdiği resimleri gönderme kararı verdik. NASA’nın bize öğrencilerimizi bu tür çalışmalara yönlendirmemizden dolayı teşekkür belgesi göndermesi bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv