Pomak Gençler Menderes’te

  • 0
  • 454
Pomak Gençler Menderes’te
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TİKA ve Pomak Kültür Derneği’nin ortak projesi kapsamında İzmir’e gelen Pomak gençler Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’yu ziyaret etti.
Türkiye İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Pomak Kültür Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Bulgaristan’da yaşayan 50 Pomak genci İzmir’e geldi. Türk kültürünün yaygınlaşması, yurt dışındaki Türklerin Türk kültürüne sahip çıkması adına gerçekleştirilen proje kapsamında İzmir’e gelen gençler Menderes’te de 4 gün geçirdi. Menderes Belediyesi’nin ev sahipliğinde Özdere’de tatil yapan gençler Türk kültürü eğitimi de aldı.

Başkan Soylu’dan ağabey tavsiyesi
Program kapsamında 50 Pomak genci Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’yu da ziyaret etti.  Menderes’te bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren gençler, Başkan Soylu’ya ev sahipliği için teşekkür etti. Gençlerle bir araya gelmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Soylu da, gençlere ağabey tavsiyesinde bulundu. Yurtdışında yaşayan Türk kökenli vatandaşların sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Başkan Soylu, “ Siz gençlere tavsiyem bulunduğunuz bölgelerde Türk kültürünü unutmamanızdır. Türk kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatmak için her türlü dayanışmayı bizler gösteriyoruz, göstereceğiz de. Sizler de buna önem verin ve kendi kültürünüzü yaşatmayı sürdürün” dedi.


 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv