Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak, Ege’de Unutulmadı

Ege Üniversitesi (EÜ) Gözlemevi’nin kurucusu Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak’ın vefatının 34’üncü yıl dönümü nedeniyle EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Konferans Salonu’nda “Anma Toplantısı” düzenlendi. Anma toplantısına Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Varol Keskin, Prof. Dr. Hülya Yılmaz, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

  • 0
  • 686
Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak, Ege’de Unutulmadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Gözlemevi’nin kurucusu Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak’ın vefatının 34’üncü yıl dönümü nedeniyle EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Konferans Salonu’nda  “Anma Toplantısı” düzenlendi. Anma toplantısına Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Varol Keskin, Prof. Dr. Hülya Yılmaz, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak’ı anma video gösterimi ile başlayan program, Prof. Dr. Hülya Yılmaz’ın “Türkiye’de STEM Eğitimi” sunumu ile devam etti.

Her yıl Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak’ı anmak için onun ölüm yıl dönümünde bir araya geldiklerini ifade eden Prof. Dr. Keskin;  Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak’ın ülkemizde birçok ilki gerçekleştirdiğini, başarılı bir Türk gökbilimci ve akademisyen olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’DE STEM EĞİTİMİ
Türkiye’de STEM eğitimi ile ilgili sunum yapan Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “Araştırmalar öğrenme alanları parçalandığında öğrencilerin çoğu zaman çeşitli alanların birbiriyle nasıl entegre  olduğunu anlamadıklarını gösteriyor. Disipline özgü öğrenme, özellikle bir konu alanında temel anlayışın gelişmesi için önemlidir. Disiplinler arası öğrenme, öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini geliştirerek, konu alanları arasında anlamlı bağlantılar kurmalarına yarımcı olmaktadır. STEM eğitimi, fen ve matematik konularının ayrı ayrı teorik olarak öğretilmesindense disiplinler arası bağlantılar kurularak ve günlük yaşantı ile ilişkilendirilerek öğretilmesini destekleyen bir eğitim yaklaşımıdır. Son yıllarda Amerika başta olmak üzere Japonya, Kore Çin ve birçok Avrupa Birliği  ülkesi yenilikçi bir toplum oluşturmak için sağlam STEM eğitimini ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerinde uygulamaya başlamıştır” dedi.

STEM eğitiminin önemini anlatan Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “Yaşadığımız teknoloji ve bilgi çağında eğitimin temel hedefi; üretken, araştıran, problem çözme becerisi gelişmiş, teknolojiye açık ve kullanabilen, grup çalışmasına yatkın, eleştirel düşünebilen, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmektir. STEM eğitimi ile bu bireylerin gelişimine katkı sağlaması amaçlanmaktadır” diye konuştu.
Gökhan Aktepe- Naelil Maghfiroh
İZMİR(Ege Ajans)

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv