Prof. Dr. Ayhan Attar Ege’ye konuk olacak

  • 0
  • 2.406
Prof. Dr. Ayhan Attar Ege’ye konuk olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ayhan Attar’ı konuk edecek. Prof. Dr. Attar, Ege Üniversitesi’nde  spinal hastalıklarda kök hücre tedavisinin temelleri ve kat ettiği aşamaları paylaşacak. Ayrıca vertebroplasti ve kifoplasti ile ilgili tecrübelerini  sunacak.
 
Prof. Dr. Ayhan Attar;  Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği Prof. Dr. Erdem Tunçbay Konferans Salonu’nda “Omurilik Yaralanmalarında Kök Hücre Tedavisi” konulu bir konferans verecek. Etkinlik 26 Şubat 2016 tarihinde 10.00- 12.30 saatleri arasında  yapılacak.

PROF. DR. AYHAN ATTAR
1966 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğrenimini Diyarbakır Sair Sırrı Hanım İlkokulunda tamamladı. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde bitirdikten sonra girdiği üniversite seçme sınavında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı ve 1984-1990 yılları arasında bu fakültede okudu.

1990 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında uzmanlık sınavını verdikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalında  öğretim görevlisi kadrosuna atandı.
Mayıs 1996 tarihinde Avusturya’da Viyana Üniversitesi Nöroşirurji Anabilim Dalı’nda Prof.Dr.Wolfgang Koos’un yanında özellikle spinal cerrahi ile ilgili operasyonlara katıldı. Amerika Birleşik Devletleri, Lousianna Üniversitesinde Prof. Dr. Anil Nanda’yi izledi. Daha sonra Toronto Üniversitesinde Prof.Dr.Charles H.Tator’un yanında Nöroşirurji Kliniğinde Research Fellow kadrosunda görev yaptı. Burada “ Spinal kord travması ve sinir Sistemi Rejenerasyonu “ üzerinde deneysel çalışmalarda bulundu. Bu çalışma suresinin ilk 4 ayında TÜBİTAK NATO-B2 bursundan yararlandı.
Türk Nöroşirurji Derneğinde 2004-2006 yılları arasında TND Sekreteri olarak görev aldı. Uluslararası dergilerde yayınlanan 36, ulusal dergilerde yayınlanan 39 olmak üzere toplam 75 adet bilimsel yayını mevcut. Halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda çalışmalarına devam ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv