Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu mesleği için 40'tan fazla ülke gezdi

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, tıp biliminin sürekli geliştiğini ve hekimlerin de bu gelişime paralel olarak kendilerini güncellemeleri gerektiğini söyledi.

  • 0
  • 437
Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu mesleği için 40'tan fazla ülke gezdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, tıp biliminin sürekli geliştiğini ve hekimlerin de bu gelişime paralel olarak kendilerini güncellemeleri gerektiğini söyledi.  

Meslek hayatında 42 yılı geride bıraktığını kaydeden Kaşkaloğlu, bilgilerini sürekli olarak en güncel ve en iyi şekilde tutmaya çalıştığını belirterek, bunun için 40'tan fazla ülkeye giderek düzenlenen konferans ve sempozyumlara katıldığını dile getirdi. 

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi'nde eşi Op. Dr. Selma Kaşkaloğlu ve diğer hekim kadrosuyla birlikte çalıştığını belirten Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, başarının bir ekip işi olduğunu ve bilgilerin paylaştıkça çoğaldığını vurguladı.  

Katıldığı uluslararası kongre ve sempozyumlarla, üye olduğu mesleki kuruluşların  kendisine çok şey kattığını hatırlatan Kaşkaloğlu, “Amerika ve Avrupa Göz Doktorları Birliklerinin yanı sıra;  Karadeniz Oftalmoloji ve Güney Avrupa Oftalmoloji Derneklerinin de üyesiyim. Amerika, Avrupa, Karadeniz ve Arap ülkeleri gibi 40'tan fazla ülkede düzenlenen konferans ve sempozyumlara hem katılımcı, hem de konuşmacı olarak katıldım. Kendimi geliştirmeye her zaman çok önem verdim. Henüz asistanlık döneminde Avusturya'da çalıştım, İngiltere'de ise 1 yıl hizmet verdim. Sonraki yıllarda da yurtdışında en güncel verileri takip etmek amacıyla ziyaretlerimi sürdürdüm. Son 20 yıldır da bir Türk hekimi sıfatıyla davetli konuşmacı olarak meslektaşlarımla buluşuyorum. Eskiden bu sempozyumlara katılmak çok önemliydi. Çünkü bilgiye ulaşmanın pek fazla alternatifi yoktu. Şimdi ise internet üzerinden canlı olarak konferanslara katılabiliyor ve takip edebiliyorsunuz. Bu durum günümüz hekimleri için önemli bir avantaj sağlıyor” diye konuştu.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi'nde çalışmalarını sürdüren Başhekim Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena ve Prof. Dr. Tansu Erakgün gibi hekimlerin de uluslararası konferanslara davet edildiğini kaydeden Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, teknoloji kadar hekim kalitesinin de belirleyici olduğunu vurguladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv