Prof. Dr. Özbilgin, ‘‘Zeybek, Atatürk’ün gözde dansıydı”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürlüğünü tarafından düzenlenen aylık aktivitelerin konuğu Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin oldu.

  • 0
  • 1.538
Prof. Dr. Özbilgin, ‘‘Zeybek, Atatürk’ün gözde dansıydı”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürlüğünü tarafından düzenlenen aylık aktivitelerin konuğu Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin oldu. Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde yapılan etkinlik kapsamında “Atatürk ve Halk Oyunları” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Özbilgin’e, danslarıyla Öğretim Görevlisi Barış Sarıkaya eşlik etti.

Atatürk’ün  polka, mazurka, kadril ve vals gibi salon danslarını daha çocukluk yıllarında öğrendiğini belirten Prof. Dr. Özbilgin, ‘‘Atatürk’ün gözde dansı ise Zeybek’ti. Atatürk Zeybek dansı konusunda ‘Artık Avrupalılara bizim de mükemmel bir dansımız var diyebiliriz ve bu oyunu salonlarımızda, gösterilerimizde oynayabiliriz. Bu Zeybek dansı her toplu gösteride kadınla birlikte oynanabilir ve oynanmalıdır’ diyerek milli bir dans yaratılmasında öncülük etmiştir’’ şeklinde konuştu.  

Konferansta, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Özsaran ile Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Barış Sarıkaya zeybek gösterisi sergiledi. Atatürk’ün  “Dans ve bunu da tahrik eden musiki; işte bu, medeni insanlığın en büyük damgası…” sözünü hatırlatan Prof. Dr. Özbilgin, izleyicilere teşekkür ederek gösterisini sonlandırdı.
     
Konferans sonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün; Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin’e, Prof. Dr. Zeynep Özsaran’a ve Öğretim Görevlisi Barış Sarıkaya’ya çiçek vererek teşekkür etti. 
Şahin Öztürk – Buse Nehir Demir – Yunus Emre Öksüz    İZMİR (Ege Ajans)  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv