Prof. Dr. Sözmen, “EGESEM, Türkiye’de sürekli eğitimin öncüsü”

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Ege Üniversitesi’nin güvenilir kimliği, akademisyenlerinin deneyim ve uzmanlığından yararlanarak; kamu, özel sektör ve uluslararası kişi ve kuruluşlara gereksinim duydukları alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam ediyor.

  • 0
  • 528
Prof. Dr. Sözmen, “EGESEM, Türkiye’de sürekli eğitimin öncüsü”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM)  Ege Üniversitesi’nin güvenilir kimliği, akademisyenlerinin deneyim ve uzmanlığından yararlanarak; kamu, özel sektör ve uluslararası kişi ve kuruluşlara gereksinim duydukları alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Eser Yıldırım Sözmen, “Ülkemizde yaşam boyu öğrenme alanında öncü bir rol üstlenen EGESEM, Ege Üniversitesi’nin birikimini İzmirlilerle buluşturuyor. EGESEM, Türkiye’de sürekli eğitimin farkındalığının arttırılmasında çok önemli rol üstlendi” diye konuştu.

Ege Üniversitesi’nin eğitim, öğretim ve araştırma yaptığı tüm alanlarda sürekli eğitim programları düzenleyen EGESEM,  ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar ve eğitim fuarları gerçekleştiriyor.
EGESEM, İzmir’de üniversite öğrencilerine, kamu-özel kurum ve kuruluşlarda çalışanlara,  üniversite okumayan ancak eğitim alacağı konuda tam donanıma sahip olmayı planlayan gençlere, ev hanımlarına, nitelikli bir iş ve bir hayat için kendini geliştirmenin gerekli olduğuna inanan her yaştaki katılımcılara yönelik özgün ve kaliteli eğitim programları geliştiriyor.
EGESEM’in, Türkiye’de sürekli eğitimin farkındalığının arttırılmasında çok önemli rol üstlendiğini söyleyen Prof. Dr. Eser Y. Sözmen ,“Türkiye’de ilk Sürekli Eğitim Merkezleri Toplantısını gerçekleştirdik. Toplantıya 44 üniversite katıldı ve genel sorunları tartışarak bir sonuç bildirgesi yayınladık. Bu bildirgenin ışığında, 49 üniversitenin katılımıyla Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi’ni kurduk ve ilk Sürekli Eğitim Merkezleri Kongresini düzenledik. Böylelikle Türkiye’de sürekli eğitim merkezlerinin gücünü arttırdık. Ülkemizdeki belgelendirmelerin akreditasyonlarını sağlamak için kurulan Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Derneği’nin kurucuları arasında yer aldık” diye konuştu.

“ Personel Belgelendirme Akreditasyon Belgesi almayı hedefliyoruz”
İlk sıradaki kısa dönemli hedeflerinin 2018 yılı bitinceye kadar personel belgelendirme akreditasyonu başvurusunu tamamlamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sözmen, “17024 personel belgelendirme konusunda akredite olmak için  başvurumuzu Türkiye Akreditasyon Kurumu ve Mesleki Yeterlilik Kurulu’na yaptık. Bunun için Ege Meslek Yüksekokulu ve bazı firmalarla ortak protokoller hazırladık. İlk hedefimiz Mesleki Belgelendirme Belgesini almak, akredite olmak. TÜBİTAK projelerinin yanı sıra bazı önemli projelere başvurularımızı yaptık sonuçları bekliyoruz. Torbalı Ticaret Odası ile yeni bir protokol gerçekleştirdik ve bir çalıştay yapacağız. İmzalanan protokol ile Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), Torbalı Ticaret Odasının stratejik planlarına yönelik tüm eğitim programlarını, ihtiyaç analiz çalışmalarını yürütecek. Eğitim programı sayımızı ve eğitime katılan kişi sayısının artışını hedefliyoruz. Toplumsal farkındalık günleri yapmaya başladık, bu yıl ortalama ayda iki tane toplumsal farkındalık günü yapmayı planlıyoruz ve bunların bir bölümünün planlanmasını gerçekleştirdik. Bunlara paralel olarak Ödemiş Sağlık Yüksekokulu ile Ödemiş’te toplumsal farkındalık günleri de gerçekleştirerek burada da ücretsiz konferanslar ve eğitimler veriyoruz. Burada ki hedefimiz ise yılda ortalama bin kişiye ulaşmak” dedi.

“EGESEM’İ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”
Türkiye Akreditasyon Kurumu’na altı alanda başvuru yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Sözmen, “Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında olacak. Bundan sonra da önemli projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Beş yıllık planda Ege Üniversitesinin yaptığı tüm sosyal sorumluluk aktiviteleri ve Ege Üniversitesi’nin üniversite dışında yapılan etkinliklerini de EGESEM üzerinden gerçekleştirmek gibi bir hayalimiz var. Bu bizim kişisel hayalimiz değil, üniversitemizin geleceği için kurduğumuz bir hayaldir. Bu konuda Oxford gibi dünyadaki saygın üniversiteleri ve sürekli eğitim merkezlerini kendimize örnek alıyoruz.  Amacımız EGESEM’i bu üniversitelerdeki sürekli eğitim merkezleri ile yarışabilir hale getirmektir ” diye konuştu.
Mehmet Şakir Saraç-Delil Ekin     İZMİR(Ege Ajans) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv