Prof. Dr. Takımcı, “Dijitalleşen dünyada radyoya ulaşmak çok kolay”

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı  -UNESCO- kararı ile 13 Şubat  “Dünya Radyo Günü” olarak kutlanıyor.

  • 0
  • 388
Prof. Dr. Takımcı, “Dijitalleşen dünyada radyoya ulaşmak çok kolay”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı  -UNESCO- kararı ile 13 Şubat  “Dünya Radyo Günü” olarak kutlanıyor.13 Şubat tarihi, 1946 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Radyosu'nun da kuruluş gününü ifade ediyor. Ülkemizde henüz asırlık bir tarihi olmasa da, radyolar dünyada en çok kullanılan iletişim araçlarından birisi. Günümüzde dünya genelinde her kategoriden yüz binlerce radyo kanalı bulunuyor.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve  İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Dilek Takımcı, radyonun  her zaman ilgi odağı olacağını ve dinleneceğini söyledi.
Dijitalleşen dünyada radyoya ulaşmanın çok kolaylaştığını ifade eden Prof. Dr. Takımcı, “ Radyo diğer kitle iletişim araçlarından daha duygusal katılım gerektiren bir medya aracıdır. Radyonun insanları kendi dünyasına çeken ve kendi duygularını o programa katmasına izin veren bir yapısı vardır. Televizyondaki görüntüler hayal dünyamıza çok yer bırakmaz ama duyduğumuz seslerin görüntüsünü biz hayalimizde canlandırma şansına sahip oluruz. Dolayısıyla radyo her zaman ilgi odağı olacaktır. UNESCO’nun bir portalı var. Biz oraya da üye olduk. Bu programımız Dünya Radyo Günü dolayısıyla dünyanın her yerinden ulaşılabilir olacaktır” dedi.

Radyo Ege Kampüs olarak Radyo Günü dolayısıyla özel bir radyo programı yapacaklarını duyuran Prof. Dr. Takımcı “Radyo  Ege Kampüs’te 13 Şubat 2018 Salı günü  13-15 saatleri arasında bir radyo programı hazırladık. Her yıl bugüne özel program için belli konular seçiliyor. Bu senenin konusu radyo ve spor. Spor yapan gençler yayında tecrübelerini ve sporu hangi sebeplerle yaptıklarını anlatacaklar. Aynı zamanda spor akademisi konusunda uzmanlıkları olan, sporcu yetiştiren eğitmenlerle görüşeceğiz. Teknik Direktörlerle ve deneyimli radyocularla röportajlar yapılacak. Aynı zamanda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da programımıza konuk olacak ve üniversite öğrencileriyle sporla ilgili konuşmalar yapacak” diye konuştu.
Esra Görgülü-Ahsen Demircioğlu İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Arşiv