Profesyonellere Dünyanın En Kapsamlı Kümelenme Eğitimini Verecek

  • 0
  • 626
Yazı Boyutu:

 Bölgeselrekabeti geliştirmek ve ihracat artışını sağlamak için birçok ulusal veuluslararası çalışmayı yürüten Ege İhracatçı Birlikleri, bu alanda Türkiye’debir ilke imza atarak “Bölgesel Rekabet ve Küme Mükemmeliyeti Eğitim Programı”düzenliyor.  

Ege İhracatçıBirlikleri, Kasım ayında tamamladığı Küme Yöneticileri İçin Kapasite GelişimiProjesi ile “Avrupa Küme Mükemmeliyeti Girişimi” tarafından geliştirilen insankaynağı gelişim programını uygulama yetkisi aldı. 
Kümelenmenin uzun bir süredirtüm dünyada bölgesel rekabetin geliştirilmesi ve ekonomik kalkınmanın sağlanıpsürdürülebilir hale getirilmesi için kullanılan en önemli araçlardan birihaline geldiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı MustafaTürkmenoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri olarak, yaklaşık son 10 yıldır kümelenmeüzerine çeşitli çalışmalar, projeler yürüttüklerini, yoğun bir öğrenmesürecinden geçtiklerini anlattı. 

Ege İhracatçı Birlikleri’ninson çalışması olan “Küme Yöneticileri İçin Kapasite Gelişimi Projesi” ile deartık daha somut adımlar atmaya, yoğun uğraşlarının meyvelerini toplamayabaşladıklarını söyleyen Türkmenoğlu, “Avrupa Komisyonu tarafından desteklenenprojemiz ile öncelikle Türkiye’deki ihracatçı birlikleri, meslek örgütleri veküme organizasyonlarının hizmet kalitesini geliştirmeye yönelik çalışmamızıtamamladık. Bu kapsamda, Türkiye’deki 20 küme organizasyonunun yönetimperformansını Avrupa’daki 400’ün üzerinde küme ile kıyasladık ve muhtemelstratejik gelişim alanlarını ortaya koyduk. Bunun yanında, kümeorganizasyonlarımıza Avrupa Birliği tarafından kabul görmüş olan ve yönetimmükemmeliyetini ortaya koyan Bronze Label sertifikalarını teslim ettik”şeklinde konuştu. 


PROFESYONELLERE EĞİTİMVERECEĞİZ
Bölgesel rekabet ve kümelenmealanında faaliyet gösteren kamu kurum/kuruluşları, kalkınma ajansları, kümegirişimleri, oda ve borsa profesyonellerine yönelik kapsamlı bir eğitimprogramı organize ettiklerini anlatan EİB Koordinatör Başkanı MustafaTürkmenoğlu, şöyle devam etti; “Sözünü ettiğimiz eğitim programı, AvrupaKomisyonu’nun desteğiyle Avrupa Küme Mükemmeliyeti Girişimi Projesi kapsamındageliştirildi. Bunun için bölgesel rekabet ve kümelenme alanında çalışanClusterland, Kompetenznetze Deutschland gibi Avrupa’nın en saygın kurumları biraraya geldi. 2 yıllık yoğun bir çalışmanın ardından sadece küme profesyonellerineyönelik geliştirilen dünyadaki ilk kapsamlı eğitim programı ortaya çıktı. Bizde, Ege İhracatçı Birlikleri olarak, yürüttüğümüz Küme Yöneticileri İçinKapasite Gelişimi Projesi ile bu sürece en başından dahil olduk veuzmanlarımızın bu eğitimi vermek üzere akredite edilmesini sağladık. Bir yükseklisans programına eş değerde olan program ülkemizde henüz yaygınlaşmamış amadünya çapında saygınlığa sahip olan Harvard Business School, Yale, IESE gibiüniversitelerin uyguladığı vaka bazlı metodolojiyi benimsiyor. Program, 4haftalık teorik kısma ek olarak 7 aylık bir saha projesini içeriyor. Bu programkapsamında katılımcılar, bölgesel rekabet ve kümelenme konularında Avrupa'daeğitim alabilecekleri en iyi ekip ile birlikte çalışma fırsatına sahipolacaklar. Aralarında eski Bakanlar, Müsteşarlar, akademisyenler veuluslararası deneyimli teknik uzmanların yer alacağı bir eğitmen ekibi ile buprogramı gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğumuz bilgi ve deneyimi tüm Türkiye ilepaylaşarak firmalarımızın, bölgelerimizin ve ülkemizin rekabet gücünü artırmayayönelik profesyonellerini yetiştiriyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayankatılımcılar ise, Avrupa Komisyonu'nun yetkilendirdiği European Foundation forCluster Excellence'ın Avrupa Komisyonu akredite "Cluster ExcellenceManager" sertifikasını almaya hak kazanacaklar. Türkiye’de bir ilk olacakeğitim programı için ön başvuruları toplamaya başladık ve şu anda 30 kişilikbir kontenjan belirledik. Şubat ayında başlayacak program hakkında daha detaylıbilgi için ilgili kurumlar Ar-Ge, Proje, Eğitim şubemizle temasa geçebilirler.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv