Projeler Mef Okulları’nda yarışmaya başladı

  • 0
  • 1.216
Yazı Boyutu:

Yarışmada İzmir’i 15 farklı lisedentoplam 43 lise öğrencisi temsil ediyor. MEF Eğitim Kurumları tarafından buyıl 23.’sü düzenlenen “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”, Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MEF OkullarıKurucusu Dr. İbrahim Arıkan’ın katılımı ile başladı. Toplam 22 ülkeden 162 liseöğrencisinin fizik, kimya ve biyoloji alanlarında hazırladıkları projeler ile üçgün boyunca yarışacakları organizasyonda, antibakteriyel tekstil ürünlerindenalzheimer, prostat ve meme kanseri gibi önemli hastalıkların tedavisine, holografik3D barkod üretiminden balistik koruma yeleğine kadar birçok konuda farklısektörlerin sorularına çözüm sunacak icatlar dikkat çekiyor. 


Bilimdünyasının tanınmış isimleri tarafından yapılan ön eleme sonucunda, yarışmayakatılmaya hak kazanan 22 farklı ülkeden yerli ve yabancı 89 proje, 14 Mayıs –17 Mayıs 2014 tarihleri arasında MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde kamuoyunun vejüri üyelerinin karşısında sergilenerek değerlendirilecek. 

İzmir’i bu yıl 15 farklıokuldan toplam 43 lise öğrencisinin temsil etmeye hak kazandığı yarışmada;teknoloji, sağlık, sürdürülebilirlik, lojistik, ekoloji, alternatif enerji ve savunmasanayii gibi birçok konuda farklı sektörlerin sorularına çözüm sunacak icatlardikkat çekiyor. Antibakteriyel tekstil ürünlerinden alzheimer, prostat ve memekanseri gibi önemli hastalıkların tedavisine, enerji santrali oluşturulmasındanakıllı etiket üretimine, holografik 3D barkod üretiminden balistik korumayeleğine kadar Türk ve yabancı lise öğrencileri tarafından geliştirilmiş projeler,Türkiye’nin ve dünyanın bilimsel araştırma geleceği için umut veriyor.  

17 Mayıs 2014 Cumartesigünü sonlanacak olan “23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın ödültöreninde  her dalda birincilik,ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü kazanan öğrenciler ile projeyi yönetendanışman öğretmenlere para ödülü, sergiye katılan tüm öğrencilere, danışmanöğretmenlere ve okul müdürlüklerine ise başarı belgeleri ve anı plaketleri sunulacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Arşiv