Qatar’dan Airways’in İzmir buluşması

Türkiye’ye hizmete giren yedinci uçuş noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nına inen Qatar Airways, İzmirli turizmciler ve basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

  • 0
  • 809
Qatar’dan Airways’in İzmir buluşması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’ye hizmete giren yedinci uçuş noktası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nına inen Qatar Airways, İzmirli turizmciler ve basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

 
Swissotel Büyük Efes'te düzenlenen yemeğe Katar Türkiye Büyükelçisi Fikret Özer, Katar Havayolları’nın Avrupa’dan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sylvain Xavier Bosch, Güneydoğu Avrupa Ülke Müdürü Fikret Aksun’da katıldı. 

Jülide Ateş İskeçeli’nin sunuculuğunu üstlendiği gecenin açılış konuşmasını yapan Sylvain Xavier Bosch, İzmir gibi şahane bir şehre seferlere başlamaktan, İzmirli iş ortaklarıyla bir arada bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. İzmir’e ilk uçuşta kendilerini yalnız bırakmayan Büyükelçisi Fikret Özer’e ve yemeğin konuklarını katılımları nedeniyle teşekkür etti.

 Büyüleyici, zengin kültüre tarihe sahip olmasının yanısıra önemli de bir iş merkezi de olan İzmir’in 16 yy Alman, İngiliz, Fransız tüccarlar tarafından önemli bir ticaret merkezi haline getirildiğini ve bu gün de o özelliğini koruduğunu vurgulayarak; “Bu gün ticaret ve gelişerek devam etmekte, bizde işimiz gereği dünya genelinde insanları buluşturmaktayız. 160’tan fazla noktaya uçma imkanı sunma ve hizmetlerini gösterebilme şansını yakalamaktayız. Uluslararası hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax tarafından düzenlenen 2018 World Airline Ödülleri kapsamında ‘Dünyanın En İyi Business Class’ ünvanına sahip olmuştur. Ayrıca ‘En İyi Business Class Koltuğu’, ‘Orta Doğu’nın En İyi havayolu’ ve ‘Dünyanın En İyi First Class Yolcu Bekleme Salonu’ ödüllerini de almıştır” dedi.
Bu yeni hat Türkiye ve Qatar Ulusları arasındaki derin işbirliği ve dostluğu güçlendireceğini ifade eden Katar Havayolları’nın Avrupa’dan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sylvain Xavier Bosch sözlerini şöyle sürdürdü: İzmir’den uçuşlarışımız Business Class'ta 12 ve Economy Class'ta ise 132 koltuğu bulunan Airbus A320 uçağıyla haftada üç uçuş gerçekleştirilecek. Birçok rakip firma tarafından First Class olarak tarif edilen tarafından Business Class'ı tavsiye ederim.”
Qatar Airways’in kargo  olarak ta Adnan Menderes Hava Limanından taze balık, sebze meyve gibi bozulabilecek ürünlerin ulaşımının hızlandırılmasına da katkı vereceğini dile getirerek sözlerini tamamladı. Ege Yöresi Zeybek oyunları sunuldu.
 
Gece Işın Karaca’nın geceye özel hazırladığı şarkılarla sürdü. Gecide ikram bolluğu dikkat çekti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv