Ramazan akşamları bir başka güzel

  • 0
  • 893
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’nin artık gelenekselleşen Ramazaneğlenceleri start aldı. Bu yıl, “Sokak Sokak Ramazan” adı altında düzenlenenetkinlikler, 15 ayrı noktada gerçekleştirilecek. Hacivat ve karagöz, orta oyunugibi geleneksel gösterilerin yanı sıra, nostalji geceleri ile de, Karşıyaka’daramazan akşamları ayrı bir renk kazanacak.

 Karşıyaka Belediyesi’nin “Sokak Sokak Ramazan”etkinliklerinin ilk adresi Nergiz Mahallesi oldu. Kadın Danışma Merkezi’ninönündeki parkta düzenlenen etkinlikte, Ramazan aylarının unutulmaz karakterlerisahne aldı.

Karagöz- Hacivat gösterisi hem perdede, hem de canlıperformans olarak sergilendi. Ayrıca ilizyon gösterisi, Kavuklu ile Pişeker,Aşuk ile Maşuk, Meddah, kostümlü animatörler ile fasıl grubu izlemeye gelenlerieğlendirdi. Keloğlan ve Nasrettin Hoca gibi unutulmaz karakterlerin decanlandırıldığı programda çocuklara yüz boyama etkinliği yapılıp,  sosis balon, kağıt helva ve pamuk şekeridağıtıldı. 

Karşıyaka Belediyesi ikram araçları da etkinlikleri izlemeyegelenlere çay ve soğuk içecekler ikram etti. Ramazan eğlencelerinin bir bölümücanlı gösterileri ile gerçekleştirilirken, bir bölümü de nostalji şarkıları ilegerçekleştirilecek. Gösteriler İftar vakti yemek verilen Girne Caddesi eskilunapark alanında yeni yapılan aş evinde, yarım saat sonra ise mahallelerde gerçekleşecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv