Ramazan Ayı'nda Saglikli Beslenmeyi anlattı

  • 0
  • 1.763
Yazı Boyutu:

Kose yazarimiz Uzman Diyetisyen Işın SAYIN, NTV haber bulteninde, "Ramazan Ayı'nda Saglikli Beslenmeyle" ilgili sorulari yanitladi.
Sicaklarin etkisindeyken kisitli saatler icinde beslenildiginden metabolizmanin zorlanabilecegini hatirlatarak, dikkat edilmesi gerekenleri aktaran Sayın, örnek bir iftar programinin nasil olmasi gerektiğini anlatti.
İftarda oruc acip 30 dk bekledikten sonra ilk is, su ozel sirayla once salata, sonra yogurt sonra ana yemek yenilmesinin istahi frenlemek icin onemli oldugunu vurgulayarak kolesterol ve sekerin ani inis cikisini da onlemek adina alinmasi gereken tedbirleri siraladi.
Ayrica bol pide, fazlaca sarma, porsiyonu buyuyen tatli ve meyve konusunda uyardi. Yagli yemekler ve etler; bu donemde saglikli bireyler icin bile risktir" dedi.
"Sahurda iftar yemeginin kalanini yemeyin, ornek bir kahvalti yapin, liften, proteinden zengin, esmer karbonhidratlar ve yagi kontrollu iceren bir ogun olmasi isabetli olacaktir" dedi. Tokluk ve dengeli bir kan sekeri icin ideal kahvaltıyı anlattı.
Işın Sayın'ın Ramazan ile ilgili geniş kapsamlı yazısı köşesinde bulunuyor...

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv