Rektör Hotar otizmli Raci Demir’i ağırladı

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan otizmli Raci Demir’i makamında ağırladı.

  • 0
  • 343
Rektör Hotar otizmli Raci Demir’i ağırladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan otizmli Raci Demir’i makamında ağırladı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin her öğrencisini ailesinin bir parçası olarak gördüğünü kaydeden Rektör Hotar, “Bilimsel ve akademik desteğimizi, sevgimizle harmanlayarak öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Sanat alanında birçok uluslararası başarıya sahip, notalara bakmadan sayısız parçayı keman, piyano, çello, akordeon gibi müzik aletleriyle çalabilen DEÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Raci Demir ve babası Prof. Dr. Cengiz Demir, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Hotar, “Buca Eğitim Fakültesi 2. sınıf öğrencimiz Raci Demir’in ziyareti bizi çok mutlu etti. Raci, üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizden biridir. Derslerindeki başarıları ve yetenekleri bizi gururlandırıyor. Sağlık, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması, kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak, bizim en öncelikli görevimizdir” dedi.
 
ÖĞRENCİLERİMİZ AİLEMİZİN PARÇASI
Her bir öğrencinin DEÜ ailesinin bir parçası olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nükhet Hotar, şunları söyledi:
“Göreve gelmeden önceki dönemde mevzuattan kaynaklanan bir sorundan dolayı Raci’nin üniversitemize kaydı yapılamamıştı. Hiç kimsenin eğitim hakkından mahrum edilmesini istemediğimiz için göreve gelir gelmez hukuki süreci ve Raci’yi yakından takip ettik. Geçtiğimiz günlerde mahkemenin sonuçlanmasıyla Raci artık üniversitemizin bir ferdi oldu ve çok mutlu olduk. Raci’nin ve üniversitemizin tüm öğrencilerinin, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmasını diliyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi, her öğrencisini ailesinin bir parçası olarak görmektedir. Bilimsel ve akademik desteğimizi, sevgimizle harmanlayarak öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”
Rektör Hotar, görüşme sonrasında Raci Demir ile hatıra fotoğrafı çektirdi, çeşitli hediyeler verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv