ROBOTLAR BU KEZ SÜT SAĞACAK

  • 0
  • 988
ROBOTLAR BU KEZ SÜT SAĞACAK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

12 – 15 Şubat 2015 tarihleri arasında İzmir Kültürpark'ta 10. kez düzenlenecek Agroexpo Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda bu kez bilinenden farklı robotlar boy gösterecek. Türkiye'de ilk defa sergilenecek süt sağım robotları İsveçli De Laval, Hollandalı Leely ve Alman Gea Farm Bilim adamları tarafından çalıştırılacak.
 
Lazer sensörleri aracılığı ile inekleri algılayıp sağım işlemini %100 başarıyla tamamlayan bu robotlar yüzlerce ineklik çiftliklerde bile 1-2 kişinin çalışabilmesini yeterli kılıyor. El değmeden sağılan ineklerin sütleri yine el değmeden soğutma tanklarına gönderiliyor ve bakteri seviyesinin minimum düzeyde kalması sağlanıyor.Fuarda hayvancılığın yanı sıra yenilikçi tarım makinalarının da canlı sunumlarının gerçekleşeceğini belirten Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak TAN ;  çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimizin en son teknolojileri sadece Agroexpo'da görebileceğini belirtti. 700'ü aşkın sektör firmasının katıldığı fuar 10.00 – 18.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.
Girişler Ücretsiz

Girişin ücretsiz olduğu İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 12 – 14 Şubat 2015 tarihleri arasında 10.00 - 18.00, 15 Şubat 2015 tarihinde ise 10.00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Online Davetiye için www.orionfuarcilik.com.tr
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv