Rotary 109 yaşında

  • 0
  • 664
Yazı Boyutu:

Rotary, 109. yaşını ‘Dünya Barış ve Anlayış Haftası’ içindeçeşitli etkinliklerle Alsancak Dominik Caddesi’nde kutladı. 

Rotary 109. yaşını “DünyaBarış ve Anlayış Haftası”nı temel alan etkinliklerle kutladı. KonakBelediyesi’nin katkılarıyla Alsancak Dominik Caddesi’nde gerçekleşenetkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

“İyiki doğdun Rotary” şarkısıyla başlayan etkinlikte Rotary 2440 Bölge Başkanı EsatKardıçalı ve Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan birer açılış konuşmasıyaptılar. Kardıçalı, Rotaray’nin dünyanın ilk sivil toplum kuruluşu olduğunubelirterek, “Bugününanlamı; Rotary’nin 109. yaşını sokaklarda birlikte kutluyor olmamız. Yaş günümüzüİzmir sokaklarında halkla iç içe kutluyoruz. Yunus Emre’ni dediği gibi “Geltanış olalım, işi kolay kılalım.” Karşısındakini ötekileştirmeyen,karşısındakini olduğu gibi kabul eden bir anlayışın temsilcilerini yetiştirentopraklarda biz de Rotary olarak sokağa döküldük ve yaptıklarımızı bu sokaktagösterdik. Rotary neler yapıyormuş, neymiş hepsini bu sokağı gezerkengörebileceksiniz. Rotary 109 yıldır dünyaya hizmete devam ediyor. Barışa katkıkoyabilmek için eğitim ve sağlık alanında fırsat eşitsizliklerini yok etmekiçin canı gönülden çalışıyoruz” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartanda Rotary kulüpleriyle ortaklaşa çok güzel projelere imza attıklarını ve dostmerkezi olarak gördüğünü söyleyerek, “Sizlerin enerjiniz ve sinerjiniz iletoplumun geleceğine birçok yerde ışık tuttuk. Şu an aramızda olan olmayan birçokdostumuzla aslında toplumsal yaşam içinde ihtiyaç duyduğumuz o birlik,beraberlik ve sevginin tohumlarını hep yeşerttik. Bundan sonra da yeşertmeyedevam edeceğiz. Gün, bizi bu günlere getiren Ulu Önder Atatürk’ün çizdiğihedefleri, Cumhuriyet’in ilke, erdem ve değerlerini yaşatma ve gelecekkuşaklara taşıma günüdür. Siyasetçi gelecek seçimi, devlet adamı gelecekkuşakları düşünür. Ben bütün yaşamım boyunca gelecek seçimi değil, gelecekkuşağı düşündüm. Topluma 100 yılı aşkın süredir ışık, mutluluk ve sevinçkattınız. Bunun için sizlere teşekkür ederim” dedi.

Tartan, konuşmasını Mevlana’nın şusözleriyle noktaladı:“Sanmasınlaryıkıldım, sanmasınlar çöktüm, her bahar açan çiçek gibi sadece yaprak döktüm.”           

 Konuşmaların ardından ‘Barış’ konuluresim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Rotary’ninçok önem verdiği projelerden biri olan Afet Barınak Lojistik paketininde halka tanıtılmasının yanı sıra,  bu güne kadar yapılan faaliyetlerve afişlerle rotary anlatıldı. Etkinlik, akşam saatlerinde verilen konserle birlikteson buldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv