Rotary 2440. Bölgeden 30 bin fidanlık dev orman

  • 0
  • 887
Yazı Boyutu:

Rotary2440. Bölge Federasyonu, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak Çeşme-Ildırı-Kadıovacık ağaçlandırmasahasında  30.000 fidanlık “Rotary 2440.Bölge 2013-2014 Anı Ormanı”  oluşturdu.Ormana, Bursa’dan Fethiye’ye kadar 2440. Bölgeye bağlı tüm kulüpler katkıdabulundu.  

Rotary 2440. Bölge Başkanı Esat Kardıçalı veeşi İclal Kardıçalı, Rotary 2440.Toplum Hizmetleri Birliği Başkanı Işıl Nişli, Ege Orman VakfıYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Narin, Genel Müdür Metin Gençol, ormanınoluşmasına katkıda bulunan Rotary Kulüplerinin başkanları,üyeleri ve aileleriile Vakıf gönüllüleri “Rotary 2440. Bölge 2013-2014 Anı Ormanı”nın fidan dikim törenindebir araya geldiler. 

Şenlik havasında geçen fidan dikim törenindeağaçlandırma sahasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ege Orman VakfıGenel Müdürü Metin Gençol, ağaçlandırma çalışmalarının İzmir Orman BölgeMüdürlüğü ile işbirliği içinde yapıldığını söyledi. 

Rotary 2440. Bölge Başkanı Esat Kardıçalı çokheyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek bu projenin çok basit bir fikirlebaşlayıp 30 bin fidana ulaştığını söyledi. Kardıçalı; ”Bu yıl 2013-2014döneminde bir orman oluşturma projemiz vardı. Bu projeye başladığımızda Rotarykulüplerine hediye yerine fidan sertifikası verilmesini rica ettim. Tabi ormanyaparken kendimize ehliyetli bir paydaş bulmak durumundaydık. Ege OrmanVakfı’na çok teşekkür ederiz. 

Bölgenin en Kuzeyinden İnegöl’denBandırma’dan en Güneyine Fethiye’ye kadar tüm bölge kulüplerinin katkıları ilebugünlere  gelerek doğaya 30 bin fidankazandırdık. Doğaya,çevreye yapmış olduğumuz başlangıçtan dolayı çok mutluyum.Çok iyi bir örnek olacağımızı düşünüyorum. “ diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Narin; “Rotary 2440.Bölge Federasyonu ile bu projeye başladığımızda 10 bin fidan için yolaçıkmıştınız. Projeyi destekleyen Rotary Kulüpleri konuşmacı konuklarına veüyelerine Ege Orman Vakfı’nın özel gün kartları ile fidan hediye ettiler.Kutlama ve taziye dileklerini fidan bağışlayarak ilettiler. Bu şekilde çok kısabir sürede 30 bin fidana ulaşarak dev bir orman oluşturdunuz. Ormana bin fidanve üzerinde bağışta bulunarak katkıda bulunan 22 kulüp var. Başkanımız CemBakioğlu’da bin fidan ile destek verdi. Doğaya armağan ettiğiniz 30 bin fidaniçin sizleri kutluyorum.  “ diyekonuştu.  

Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu BaşkanYardımcısı Erol Narin, Rotary 2440. Bölge Başkanı Esat Kardıçalı’ya ve ormanabin fidan ve üstünde katkıda bulunan Balıkesir, Bandırma, Bostanlı, Buca, BursaBademli, Bursa Nilüfer, Bursa, Dokuz Eylül, Ege, Fethiye, Göztepe, Gündoğdu,İnegöl, Mavişehir, İzmir, Karşıyaka, Konak, Kordon, Kültürpark, OsmangaziRotary Kulüplerine, Interact Kulüplerine  plaket takdim etti.

Törenin  ikramları Sofra Yemek Hizmetleri tarafındanyapıldı.  

Konuşmalarınardından son fidanlar büyük bir coşku ile toprakla buluştu, can suları verildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv