ROTARY’DEN KARDEŞLİK İÇİN TARİHİ İMZA

  • 0
  • 375
ROTARY’DEN KARDEŞLİK İÇİN TARİHİ İMZA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Rotary 2440.Bölge Federasyonu  Türk-Yunan dostluğu için tarihi bir imza attı. Yunanistan’dan davetli olarak gelen 2458. Bölge Federasyonu Başkanı Konstantinos Karvounis ile Selanik Rotary Kulübü Başkanı Theodoros Aspasidis’in de katılımıyla oluşan heyet İzmir Rotary Kulübü ile ortak bir çalışmaya imza attı.

Ege Denizi’nin barış Denizi olması ve yeni dönemde siyaset sahnesinde kurulacak Türk-Yunan dostluğuna katkı koymak amacıyla 2440. Bölge Rotary Federasyonu tarafından ülkemize davet edilen heyet gerçekleştirilen törenle çalışmalarına başladı.
Yunanistan’ın en eski 2.Rotary Kulübü olan Selanik Rotary Kulübü ile Türkiye’nin en eski 3. Rotary Kulübü İzmir Rotary Kulübü arasında imzalanan “Kardeş Kulüp” protokolü üyelerin geniş bir katılımıyla gerçekleştirildi.

İmza töreninde konuşan İzmir Rotary Kulübü Başkanı Hakan Tekin “Bu bizim çok önemsediğimiz bir proje. Bu bir imza töreniyle sınırlı kalmayacak. Bunun içini dolduracağız. Ben de her iki halkın kardeşliğinin Rotary vasıtasıyla daha kuvvetli hayata geçirileceğine inanıyorum” dedi.
Yunanistan 2458.Bölge Guvarnörü Konstantinos Karvounis ise ailesinin geçmişinin İzmir’de olduğunu bu törende çok duygulandığını belirterek bu iki ülkenin en eski kulüpleri için tarihi bir anıdır şeklinde konuştu.

Selanik Rotary Kulübü Başkanı Theodoros Aspasidis imza töreninde yaptığı konuşmada  “hepinizin bildiği gibi Selanik şehri Atatürk’ün doğduğu yer. Bu açıdan bu kentin ayrı bir önemi var. Ayrıca Türk-Yunan dostluğu Rotary ile beraber daha da güçlenecektir. Bu yaratılan fırsat için Türk Rotaryenlerine çok teşekkür ederim” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv