Rotary’den Uluslararası Gençlik Değişim Programı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Uluslararası Rotary’nin Uzun Dönem Gençlik Değişim Programı kapsamında 5 ülkeden Türkiye’ye gelen 14 öğrenciyi Özdere’deki  2. Uyum Kampı’nda bir araya getirdi.

  • 0
  • 612
Rotary’den Uluslararası Gençlik Değişim Programı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Uluslararası Rotary’nin Uzun Dönem Gençlik Değişim Programı kapsamında 5 ülkeden Türkiye’ye gelen 14 öğrenciyi Özdere’deki  2. Uyum Kampı’nda bir araya getirdi.

Farklı kültürleri bir araya getirerek Dünya üzerinde barış ve anlayışı sağlamak ve bunu gençler aracılığıyla yapmak amacıyla Rotary’nin oluşturduğu “Uluslararası Gençlik Değişim” programlarına bu yıl Rotary 2440. Bölge’de Meksika, Arjantin, Tayvan, Brezilya ve Amerika’dan gelen 14 değişim öğrencisi katıldı. Geçen ay Rotary 2440. Bölgede tanışma etkinliği adı altında düzenlenen programın ikincisi bu ay iki gün süreyle Özdere’de gerçekleşti. İlk gün Bölge Eğitim Lideri Güneş Ertaş’ın sunumuyla değişim programının amacının ve içeriğinin anlatıldığı kültür kampı, farklı kültürleri tanıma, kuralları öğrenme, bilgi alış verişinde bulunma ve oryantasyon eğitimi ile devam etti. İkinci gün ise İzmir ve çevresi olan Efes, Meryemana Gezisi yapılarak yaşadıkları şehri tanımaları sağlandı.

Uluslararası Rotary’nin 1920’li yıllarda Avrupa’da başlayan, 1972’den sonra da  “Yararlı Uluslararası Etkinlik” Programı çerçevesinde devam eden Gençlik değişim programına 1990 yılında Rotary 2440. Bölge de dahil oldu. Programa 10 yıl süreyle Komite Başkanlığı yapmış olan Geçmiş Dönem Komite Başkanı Gökşin Akçalı  Rotary Gençlik değişim programını üç aşamalı olarak anlattı. Akçalı “Rotary, 15-18 yaş arası uzun dönem öğrenci değişim programı dediğimiz yaklaşık 1 yıl süreyle ülkelerarası öğrenci değişimi; 15-25 yaş arasında bulunan 1 hafta, 10 gün yada 15 günlük kamplardan oluşan kısa dönem öğrenci değişim programı ve 25-30 yaş arası okuyan yada çalışan genç iş insanlarından oluşan değişim programları ile uluslararası anlayışı geliştirmek için bu programları uyguluyoruz” dedi.

Gençlik Değişim Programı ile Farklılıklarının Farkına Varıyorlar
Uzun Dönem Gençlik Değişim Programında öğrencilerin 1 yıl süreyle geldikleri ülkedeki eğitime eş değer bir okulda eğitimlerine devam ettiklerini söyleyen Uluslararası Rotary 2440. Bölge Gençlik Değişim Programı Komite Başkanı Talat Bekiroğlu ise “Bu yıl 14 öğrencimiz Türkiye’de  bizim yerleştirdiğimiz ailelerin yanında kalarak yine bizim yerleştirdiğimiz okullarda eğitimlerine devam ediyor. Yine, Türkiye’den aynı ülkelere giden 14 öğrencimiz de oradaki uyum programlarıyla kültür alış verişlerinde bulunarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. ” dedi. Programın öğrenciler üzerindeki etkisine de değinen Bekiroğlu “Rotary’nin 100 yıla yakın bir süredir uyguladığı bu değişim programın öğrenciye katkısını sorduğumuzda gelen yanıt ‘değişim programıyla bizler farklılıklarımızın farkına varıyoruz’ şeklinde oluyor bu da programın bizler için amacına ulaştığı gösteriyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv