RUSYA’NIN AMBARGOSU KURU ÜZÜMÜ ETKİLEMEYECEK

  • 0
  • 505
RUSYA’NIN AMBARGOSU KURU ÜZÜMÜ ETKİLEMEYECEK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza TÜRKER ”Rusya ile yaşanmakta olan krizin kuru üzüm piyasasını etkilemeyeceğini” söyledi.

TÜRKER : “Rusya’nın ambargo uygulayacağını açıkladığı tarım ürünleri arasında üzümün de yer almasının bazı üreticiler tarafından kuru üzüme ambargo uygulanacak şeklinde yanlış anlaşıldığını ve piyasada panik oluştuğunu” belirtti.

TÜRKER:  “Ülkemizin sofralık üzüm ihracatının üçte ikisi Rusya’ya gerçekleştirilmektedir. 2015 yılı ürünü sofralık üzüm ihracat sezonunun da kapanmış olması nedeniyle Rusya’nın uyguladığı ambargonun bu sene üzüm piyasasını etkilemesi mümkün değildir, bu olayın üzüme etkisi ancak 2016 yılı Ağustos ayında olabilir, o zamana kadar da yetkililerin gerekli önlemleri alacağını ümit ediyoruz” dedi  

Rusya tarafından açıklanan ambargo uygulanacak tarım ürünleri içerisinde Kuru üzümün yer almadığını söyleyen TÜRKER sözlerine şöyle devam etti. “Çekirdeksiz kuru üzüme ilerde ambargo uygulansa bile 2014/2015 sezonunda Rusya’ya yapılan kuru üzüm ihracat miktarı sadece 2.767 ton’dur.Ülkemizin toplam kuru üzüm ihracatı içinde Rusya’nın payı % 2 civarındadır. Bu nedenle Rusya’nın uyguladığı ambargonun kuru üzüm piyasasını etkilemesi mümkün değildir.

TÜRKER: Son olarak piyasadaki bazı alıcıların Rusya’nın uyguladığı gıda ambargosunu fırsat bilerek çekirdeksiz kuru üzüm piyasa fiyatlarını düşürmek istediklerini, üreticilerin bu ambargonun esas itibariyle kuru üzümle bir ilgisinin olmadığını dikkate alarak panik yapmamaları gerektiğini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv