SAĞLIĞA ROTARACT DESTEĞİ

  • 0
  • 587
SAĞLIĞA ROTARACT DESTEĞİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Göztepe Rotaract Kulübü, Seferihisar’ın Gödence Köyü’nde kullanıma kapalı sağlık ocağının açılışını 26 Mayıs pazar günü yoğun bir katılım ile gerçekleşen şenlikte tekrardan köy halkının hizmetine sundu. 
 
Sefehisar’ın Gödence Köyü’nün uzun zamandır kullanıma ve hizmete kapalı olan sağlık ocağı, Göztepe Rotaract Kulübü tarafından tekrardan köy halkına kazandırıldı. Geçen uzun süre zarfında hizmete kapatılan ve yaşanan deformasyon nedeniyle kullanılmaz hale gelen sağlık ocağının tadilatı ve donanımı Göztepe Rotaract Kulübü tarafından gerçekleştirildi.  “Bizim Mahalle” projesi kapsamında , tüm eksikleri giderilen sağlık ocağı köy halkına yep yeni bir şekilde teslim edildi. Göztepe Rotaract Kulübü adı verilen sağlık ocağı, Bölge Rotaract Temsilcisi Can Sezici ve Göztepe Rotaract Kulübü Başkanı Mehmet Karakuş ‘un katıldığı törenle yeniden hizmete açıldı. Tören tüm kulüp üyeleri, köy halkı ve yakın çevreden yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Törende konuşan  Göztepe Rotaract Kulübü Başkanı Mehmet Karakuş “Köylünün artık doktor aramak için şehire inmesine gerek yok , bizler köy halkının sağlığı için tüm imkanları sağlıyoruz ve sağlamayada devam edeceğiz.”  dedi. Sağlık ocağınının gerekli tüm ekipmanlarının sağlanmasında ve temin edilmesinde desteğini esirgemeyen Can Tenker’de sağlık ocağının hayırlı olmasını diledi. Köy muhtarı Ali Kara ise duyarlı gençlere teşekkür ederek, verilen destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Göztepe Rotaract Kulübü’nün “Bizim Mahalle’de Şenlik Var”  adı altında gerçekleştirdiği bu etkinlikte “Halk Eğitim” ile ortak düzenlenen ve uzun süredir devam eden “Tel Kırma” eğitiminin sertifikaları da dağıtıldı. Sertifikalarını alan genç kızlar ve kadınlar el emeklerini şenlikte gelen misafirlerin beğenisine sundu. Kadınlar yoğun ilgi gören el emeklerinin gelirleriyle de desteğini esirgemediler. Ayrıca çocuklara diş sağlığı konusunda da eğitim verilirken kadınlar da Meme ve Rahim Ağzı Kanseri’nde erken tanının önemi  hakkında bilinçlendirildi.
 
Proje kapsamında yapılan sağlık ocağı sayesinde köyde yaşayan yaklaşık 315 kişi büyük kentlere gitmek zorunda kalmadan sağlık hizmeti alma olanağına kavuştu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv