Sağlığın da, uzun yaşamanın da sırrı zeytinyağında saklı...

  • 0
  • 732
Sağlığın da, uzun yaşamanın da sırrı zeytinyağında saklı...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen “Zeytinyağı ve Zeytin Dostu” konulu seminer  Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde gerçekleştirildi. Konuşmacılar uzun yaşamanın sırrının zeytin yağında olduğunu belirtti.

Dr.Zeynep Delen’in öncülüğünde Amerikalı akademisyenler; Prof. Dr. Patricia O’Hara ve Prof Dr. Richard Blatchly işbiriliğiyle hazırlanan sunumda zeytin yağının tarihi ve kimyası üzerine bilgilendirme yapıldı.

Dr.Zeynep Delen’in konuşmasıyla başlayan sunum zeytin yağının M.Ö. 60 bin yıl öncesine dayanan tarihinden günümüze kadar geçirdiği süreçler hakkında bilgiler verdi. Son 50 yılda tüm dünyanın ilgisini çekmeye başlayan zeytin yağının uzun ömür ve sağlıklı yaşamın anahtarı olduğunu vurgulayarak, kaliteli zeytin yağının ilaç niteliği taşıdığını söyledi.

Ayrıca  zeytin yağının faydalarına da değinen Dr. Delen, zeytin yağının özellikle cilde,  kansere ve alhzeimer hastalarına iyi geldiğini söyledi. Zeytin yağının kalitesi ve korunması hakkında ipuçları veren Dr. Delen “Zeytin yağı, uzun ömürlü yaşamanın sırrını bizlere veriyor.  Amerika’da, Uzak Doğu’da ve Avusturalya’daki insanlar Akdeniz insanlarının neden bu kadar uzun ömürlü olduklarını merak ediyorlar ve bunun nedenini zeytin yağına bağlıyorlar” dedi.

Dr. Delen zeytin yağı alınırken şeffaf olmayan şişelerin tercih edilmesi gerektiğini çünkü zeytin yağının güneş ışığı aldığında asidik değerinin artarak kalitesinin bozulduğunu bayatlamaya yol açtığını söyledi.
İZMİR(Ege Ajans/Burcu Sabuncular  Aylin Akyel  Murat Başaran)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv