Sağlıklı kentleşme” için imzalar atıldı

Konak Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, işbirliği sözleşmesine imza attı. Konak’ta Gültepe ve Beştepeler imar planları ile Kentsel Dönüşümün önünü açan Konak Belediyesi, imzalanan protokol ile sağlıklı yapılaşma konusunda önemli bir adım daha attı.

  • 0
  • 238
Sağlıklı kentleşme” için imzalar atıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İzmir Şubesi, “Konak için sağlıklı yapılaşma, sağlıklı bir gelecek” vizyonuyla bir araya geldi. Konak Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen İşbirliği Protokolü imza törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca, Belediye Bürokratları ile Oda Yöneticileri katıldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yapılan sözleşmenin Konak’a ve Konaklılara hayırlı olmasını diledi.

Batur: Amacımız sağlıklı kentleşme
Göreve geldikleri ilk günden itibaren Kentsel Dönüşümde önemli adımlar attıklarını belirten, kısa sürede Gültepe ve Beştepeler Planlarını hazırlayarak Konak ve Konak halkı için en iyiyi yapmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Batur, Konak halkının sağlıklı binalarda oturması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Batur, “Önceliğimiz kentsel dönüşüm. Özellikle Gültepe ve Beştepeler bölgelerinin acilen yenilenmeye ihtiyacı var. Şehir Plancıları Odası’nın itirazı ile mahkeme Gültepe Planlarını iptal etmişti. Biz, Büyükşehir Belediyemizin bürokratları ile birlikte hemen mahkemenin gerekçelerini ortadan kaldıracak şekilde yeniden bir planlama çalışmasına başlamıştık. Yasal sorunları ortadan kaldıracak düzeltmeler de yapıldı. Geçtiğimiz hafta belediye bürokratlarımız hem Mimarlar Odası’na hem Şehir Plancıları Odası’na sunumlarını yaptılar. Bu hafta içinde onlardan gelecek değerlendirmeleri aldıktan sonra hedefimiz Gültepe Planlarını Temmuz ayı Meclis gündemine getirmek. Gültepe ve Beştepeler bölgelerinde Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile birlikte parselasyon planlarını yapacağız. Oda, belediye birlikteliği ile çok kısa sürede parselasyon planlarını bitireceğiz. Tüm bu çalışmalar çerçevesinde Harita ve Kadastro Mühendisleri Odamız ile yaptığımız bu işbirliğini çok önemsiyorum. Oda Başkanımız Özhan Kaynarca ve yönetimine gösterdikleri dayanışma için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Amaç kamu yararı
Konak Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü, sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan Harita ve Kadastro Mühendislik hizmetlerinin, bilimsel, teknik esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilebilmesini öngörüyor. Bunun için de her iki taraf arasında teknik işbirliği yapılarak karşılıklı dayanışma içerisinde kurallar belirlenecek. Protokol, parsel ile komşu parsellerin mevcut mülkiyet haklarının korunması, yeni mülkiyet ve kullanma haklarının imar, tapu ve kadastro mevzuatlarına uygun, eksiksiz bir şekilde kurulmasının sağlanmasını amaçlıyor. Öte yandan Konak Belediyesi hazırlamış olduğu plan ve projeler konusunda gerek gördüğü konularda HKMO’dan görüş isteyebilecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv