Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevreden geçer

Maskeler; yüzyıllar boyu parçalanmadan doğada kalıp canlı yaşamına zarar veriyor. Fiziksel olarak parçalanıp nanopartikül boyutta doğada yoğun olarak kalıyor. Uzmanlar bu durumun besin zincirinde risk oluşturacaklarını söylüyorlar.

  • 0
  • 439
Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevreden geçer
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Maskeler; yüzyıllar boyu parçalanmadan doğada kalıp canlı yaşamına zarar veriyor. Fiziksel olarak parçalanıp nanopartikül boyutta doğada yoğun olarak kalıyor. Uzmanlar bu durumun besin zincirinde risk oluşturacaklarını söylüyorlar. Dünyada yaşamaya devam etmek istiyorsak buna çözüm bulmalıyız! Çözüm ise Filipinler’de yetişen muz ağacının akrabası olan abaca bitkisi! Filipin Bilim ve Teknoloji Departmanında yapılan bir çalışmada; yaprak lifinin suyu N-95 maskesinden daha iyi ittiği bildirildi. Unutmayın, sağlıklı yaşam sağlıklı çevreden geçer.

A HEALTHY LIFE IS POSSIBLE ONLY IF THE ENVIRONMENT IS HEALTHY!
Masks give harm to living life because they remain undissolved in nature for centuries. They disintegrate physically but remains densely in nature as nanoparticles. Experts say that the masks will pose a risk to human life in the food chain. If we want to continue to live in the world, we must find an urgent solution!  The solution is the abaca plant, a relative of the banana tree grown in the Philippines! In a study conducted in the Philippine Science and Technology Department; the leaf fiber repelled water better than the N-95 mask. Remember, healthy life needs a healthy environment.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv