Sağlıklı yaşamın yeni mabedi

  • 0
  • 932
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden düzenleyerek Bucalıların hizmetinesunduğu Hasanağa Bahçesi, adeta cennetten bir köşeye dönüştü. İçinde tartanpist, basket sahaları, tenis kortu, kaykay pisti ve çocuk trafik oyun alanıoluşturulan bahçedeki asırlık ağaçların gölgesi, sağlıklı yaşam için sporyapanların yeni gözdesi oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından modern biranlayışla yeniden düzenlenen Hasanağa Bahçesi, Bucalılardan tam not aldı. Uzunsüren yenileme çalışmalarının ardından adeta bir spor kompleksine dönüşenbahçede yürüyüş ve egzersiz yapmak için buluşan bölge sakinleri, “Beklediğimizedeğdi. İlçemiz eski haliyle kıyaslanmayacak kadar güzel bir tesis kazandı” diyekonuştu.   

B
ucalıların nefes aldığı simge mekanlardan biriolan Hasanağa Bahçesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafındangerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, toplam 96 dönümlük alanda doğal dokukorunarak yenileme çalışması yapıldı. Bahçedeki asırlık ağaçların arasındagezinti ve dinlenme alanları yeniden düzenlendi. 1400 metrelik tartan pist,1000 metrelik bisiklet yolu, 2 adet basketbol sahası, tenis kortu, duvar teniskortu, kaykay pisti ve tuvalet binası yapıldı. Ayrıca 50 araçlık açık otopark,2 adet çocuk oyun alanı ile çocuk bisiklet ve küçük araba pisti oluşturuldu.Düzenlemede engellilerin kullanımı da göz önüne alındı. Toplam maliyetiyaklaşık 5,5 milyon TL’yi bulan çalışmalar kapsamında Hasanağa Bahçesi, yenişehir mobilyaları ile süslendi, vatandaşların geceleri de huzur içindekullanabilmeleri için dekoratif bir anlayışla yeniden ışıklandırıldı. 

Herkes memnun

Yeni görünümüyle büyük beğeni toplayan HasanağaBahçesi, her gün sabahın ilk ışıklarından itibaren sağlıklı yaşam için yürüyüşve egzersiz yapan Bucalıların akınına uğruyor. Tartan pist ve bisiklet pistindeter atanlar ve parka yerleştirilen kondisyon aletlerini kullananlarla HasanağaBahçesi bir spor kompleksini andırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nebahçedeki düzenlemeler nedeniyle teşekkür eden Bucalılar, yapılanlarınkorunması konusunda ise vatandaşların duyarlılık göstermesini istiyor. 

Bahçenin tarihçesi

Buca’nın en önemli yeşil alanlarından biri olanHasanağa Bahçesi’nin, İtalyan asıllı Levanten işadamı Aliotti'nin ölümüüzerine, mülk varisleri tarafından satılığa çıkarıldığı ve 1926 yılında Ödemişeşrafından Sarıgöllü Hasan Ağa tarafından satın alındığı biliniyor. Hasan Ağa,biri bahçenin kuzey, diğeri güneybatı köşesinde iki konut inşa ettirmiş, esasköşk ile diğer servis lojmanlarını ve bağ köşkünü konut olarak kiraya vermiş.1930'lu yılların başlarında köşk yanmış. Bahçe ise Hasan Ağa ailesininmülkiyetinde bulunduğu sürede halka açık tutulmuş, Bucalılar için bir mesireyeri olarak kullanılmış ve Hasan Ağa Bahçesi olarak adlandırılmış. İzmirBüyükşehir Belediyesi, 2003 yılında bahçeyi çevreleyen duvarları yıkarak yeşildokunun ilçeyle bütünleşmesini sağlamıştı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv