Sahil Güvenliğin boş geçmiyor

  • 0
  • 1.142
Sahil Güvenliğin boş geçmiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı bağlısı SahilGüvenlik botları tarafından icra edilen devriye görevlerinde 77 düzensiz göçmenkurtarıldı ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı. Kurtarılan göçmenler CumhuriyetSavcılığının talimatı ile Jandarma birimlerine teslim edildi.

 

SAHİL GÜVENLİK BOTLARI ARAMALARA DEVAM EDİYOR
Ege Deniz Bölge Komutanlığı bağlısı Sahil Güvenlik botları;Sisam Adası’nın 10 mil kuzeybatısından bölgedeki tekneler tarafından denizdeşahıslar görüldüğü ve  şahıslardan,durumları kötü olan 3 göçmenin denizden alındığı ihbarı alındı.  Belirtilen bölgeye süratle denizden vehavadan Sahil Güvenlik unsurları gönderildi. Kurtarılan göçmenlerinifadelerinden 19 erkek, 12 kadın ve 6 çocuk olmak üzere toplam 37 kişioldukları, 8-9 mt boyunda, tek kamaralı siyah renkli bir tekne ile gece 23:30sularında denize açıldıkları, yaklaşık 4 saat sonra teknenin battığı, 15göçmenin yüzerek sahile çıktığı, 4 göçmenin ise tekneyle birlikte battığıöğrenildi.  Yapılan arama kurtarmaoperasyonu neticesinde Türk Sahil Güvenlik botu tarafından 2 erkek göçmen sağolarak kurtarıldı. Halihazırda Türk ve Yunan Sahil Güvenlik unsurlarıtarafından bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

 

DATÇA’DA OPERASYON
Sahil Güvenlik botları; Muğla ili Datça ilçesi açıklarındafiber tekne içerisinde düzensiz göçmen grubu tespit etti. Yapılan aramakurtarma operasyonu neticesinde 12 erkek, 3 kadın ve 1 erkek çocuk olmak üzere16 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı ve 2 Türk göçmen kaçakçısı yakalandı.

 

BEHRAMKALE VE MİDİLLİ’DE 61 GÖÇMEN YAKALANDI
Yapılan diğer bir operasyonda Çanakkale İli Behramkaleİlçesi Kadırga Burnu açıklarında lastik bot içerisinde düzensiz göçmen grubutespit edilerek, yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 25 erkek, 2kadın ve 1 kız çocuk olmak üzere 27 Suriye, 1 Irak uyruklu toplam 28 göçmenkurtarıldı.

Çanakkale İli Midilli doğusunda lastik bot içerisindedüzensiz göçmen grubu tespit edilerek, yapılan arama kurtarma operasyonuneticesinde 25 erkek, 6 kadın, 1 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere toplam33 göçmen kurtarıldı.

2014 yılı içerisinde Ege Denizinde yaşanan 175 olayda; 3897düzensiz göçmen kurtarıldı. 32 göçmen kaçakçısı yakalandı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv