Sahne Tozu Tiyatrosu'nda Nisan Fırtınası

Sanat danışmanlığını büyük usta Haldun Dormen'in yaptığı Sahne Tozu Tiyatrosu, Nisan ayında da yine birbirinden güzel oyunları İzmirlilerle buluşturuyor.

  • 0
  • 1.211
Sahne Tozu Tiyatrosu'nda Nisan Fırtınası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sanat danışmanlığını büyük usta Haldun Dormen'in yaptığı Sahne Tozu Tiyatrosu, Nisan ayında da yine birbirinden güzel oyunları İzmirlilerle buluşturuyor.
 
Sahne Tozu Tiyatrosu, 1'i yeni olmak üzere toplam 4 oyun ile Nisan ayında İzmirlilerle buluşuyor. “Papaz Kaçtı”, “Savaş Baba”, “Troya İçinde Vurdular Beni” ve “Yedi Kocalı Hürmüz” adlı oyunlar tiyatro severlerin beğenisine sunuluyor.
Sizi hem gülmekten kırıp geçirecek hem de hüznün derinliklerine götürecek oyunların detayları şöyle:

PAPAZ KAÇTI
Haldun Dormen ve Çağlar İşgören'in yönettiği, Sahne Tozu Tiyatrosu Ana Kadro oyuncularının rol aldığı Papaz Kaçtı adlı tiyatro oyunu Nisan ayı boyunca Çarşamba günleri saat 20.00'de Fehmi İşgören Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak.
5 NİSAN 2017 - 20.00
12 NİSAN 2017 - 20.00
19 NİSAN 2017 - 20.00
26 NİSAN 2017 - 20.00

Oyunun konusu:
Olay, 1943 yılının Haziran ayında İngiltere’nin kuzeyinde Middlewick köyünde geçiyor. II. Dünya Savaşı’nın ortasında Doris ve rahip olan kocası Lionel’ın mutlu bir evliliği vardır. Eski bir gösteri kızı olan Doris’in halen asker olan eski arkadaşı Clive’in eve ziyarete gelmesi, kocası Lionel’in yokluğunda Doris’i bir parça eski hayatını yaşayamamanın sıkıntıdan kurtaracak gibi görünse de, meraklı komşusu Bayan Skillon ve zamansız bir anda eve gelen ve Papaz olan amcası Lax Piskoposu’nun Clive’i Doris’in kocası zannetmesi ile başlayan karmaşa, sürpriz kişilerin katılımı ile giderek içinden çıkılmaz bir hal alır.


HALDUN DORMEN SAHNESİ'NDE HANGİ OYUNLAR VAR?
Nazlı Kayı'nın yönettiği, Sahne Tozu Tiyatrosu Actor Club oyuncularının rol aldığı Savaş Baba ve Troya İçinde Vurdular Beni adlı oyunlar Haldun Dormen Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak.

SAVAŞ BABA
Oyunda güldürü öğeleri kullanılarak paragöz ama barışçıl Rodos’un, kapısına dayanan işgalci Dimitrios tehlikesiyle karşı karşıya kalması anlatılıyor. “Hayatta kalmak için güçlü olmalı ve saldırgana benzemeli.” diyen dünya düzeni eleştirilirken “savaş, kan ve iktidarın tadına bakan insanın bir daha doymayacağı” vurgulanıyor. Günümüz dünyasına getirilen eleştiriler, tarihte yaşanmış bu olay aracılığıyla iletilirken Brecht’in öğretisi ışığında seyircinin eleştirel uzaklık kazanması sağlanıyor.
31 MART CUMA 20.00
1 NİSAN CUMARTESİ 20.00
2 NİSAN PAZAR  16.00
TROYA İÇİNDE VURDULAR BENİ
Troya içinde vurdular beni oyununda Homeros'un İlyada Destanı'ndaki Truva Savaşı, Güngör Dilmen'in çarpıcı kalemi ve Nazlı Kayı'nın rejisiyle seyirciyle buluşuyor. Oyun, tarihten ve mitostan geçmişi ve bugünü değerlendirirken bilinen olaylar ardında yatan asıl gerçekleri sorguluyor.Yazar, savaşların gerçek ve görünür nedenlerini ve sonuçlarını tartışmaya açıyor.Önce savaşa karar verilir sonra savaş nedeni bulunur.Bu yüzden savaş nedeni bulanlar savaş zengini olurken kayba uğrayanlar her zaman ülkenin bütünlüğü için uğraşan halk olur. Dün olduğu gibi; bugün yaşandığı gibi; yarın da olacağı gibi. Oyun bu gerçeği Truva Savaşının destansı hikayesiyle günümüze taşıyor.
7 NİSAN CUMA 20.00
8 NİSAN CUMARTESİ 20.00
9 NİSAN PAZAR 14.00
14 NİSAN CUMA 20.00
15 NİSAN CUMARTESİ 20.00
YEDİ KOCALI HÜRMÜZ
Çağlar İşgören'in yönettiği, Sahne Tozu Tiyatrosu Ana Kadro oyuncularının rol aldığı, “Yedi Kocalı Hürmüz” adlı oyunda birbirinden habersiz 7 kocası olan Hürmüz’ün karışık ev trafiği işleniyor. 19. yüzyılın sonlarında İstanbul’un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz, hepsi farklı mesleklerden  olan, birbirinden habersiz altı koca ile evlenmiş, ancak yetinmeyip yedinci bir erkeğe aşık olan bir kadındır. Sonunda amacına ulaşarak bu kişiyle de bir evlilik yapar. Ancak kocalarının eve geliş – gidiş zamanlarında çakışmalar meydana gelince Hürmüz oldukça zor bir durumda kalacaktır. Hepsini bir arada idare etmeye çalışan Hürmüz’ün işi bu kez gerçekten zordur.
21 NİSAN CUMA 20.00
22 NİSAN CUMARTESİ 20.00
23 NİSAN PAZAR 14.00
28 NİSAN CUMA 20.00
29 NİSAN CUMARTESİ 20.00
30 NİSAN PAZAR 14.00
 
Biletler Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi'nden ve Biletix'ten temin edilebilir.
Rezervasyon için: 0232 445 20 33
www.sahnetozu.com

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv