Sahne tozu’ndan gamzeli işveli cilveli bir oyun!

Seyircilerin gülmekten oyunu durdurduğu müzikli komedi Bir Şehnaz Oyun Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nde seyirci ile buluşuyor.

  • 0
  • 978
Sahne tozu’ndan gamzeli işveli cilveli bir oyun!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seyircilerin gülmekten oyunu durdurduğu müzikli komedi Bir Şehnaz Oyun Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nde seyirci ile buluşuyor.

Sahne Tozu Tiyatrosu’nun en sevilen oyunlarından olan “Bir Şehnaz Oyun” seyirciden çok güzel tepkiler alıyor.  Oyun, oyuncuların performansı ve yeni eklenen rejileri ile İzmir seyircisinin hayranlığını kazanıyor. Türk Tiyatrosu’nun duayen yazarlarından Turgut Özakman’ ın kaleminden çıkan bu eserde iki saat boyunca hafızalara kazınacak olan replikler dile getiriliyor. Bir Şehnaz Oyun’ a İzmir seyircisi dışında Balıkesir, Bodrum, Aydın, Ödemiş ve Muğla gibi yerlerden de seyirci geliyor. Çağlar İşgören’ in yönetmenliğini yaptığı yoğun istek alan “Bir Şehnaz Oyun” şubat sonuna kadar Haldun Dormen Sahnesi’ nde sahnelenmeye devam edecek.
Oyunun Konusu:
Şehnaz annesiz babasız büyümüş bir kadındır. Zor şartlarda büyümüş olan Şehnaz Madam Surpik' in pansiyonunda çalışmaktadır. Bir gün Cavidan Efendi zaptiyede yeni göreve başlamış Müştak'ı pansiyona getirir ve Şehnaz'ın hayatı işte o gün değişir... Müştak ve Şehnaz birbirine aşık olur. Ama Müştak Zaptiye Amiri Recep Efendi' nin damadı olacaktır. Bu durum Recep Efendi'nin hiç hoşuna gitmez... O dönemin tüm zorluklarını, savaşın ağırlığını, halkın durumunu danslı müzikli bir komedi olarak anlatan oyun, izleyenleri kahkahaya boğarken bir yandan da düşündürmektedir...
Oyunda anlatıcı karakterinin seyircileri karşıladığı zaman söylediği sözler ise adeta İzmir’i tiyatoya davet ediyor; “Güzel hanımlar, zarif beyler... Hoş geldiniz... Herkes yerini alsın, başlıyor gösterimiz... İki perde tekmili birden... Saz, caz, bando, mızıka, raks, dans.. Bir de cabadan ön oyun... Bugün her şey bol kepçe... Ne hikmetse... Güzel hanımlar, zarif beyler; sürmeli, gamzeli, işveli, cilveli bir oyun, inanmazsanız buyurun..."
Oyun her cuma, cumartesi 20.00’ de, Pazar günü ise 14.00’ te. Biletler Sahne Tozu Tiyatrosu gişesinde ve www.sahnetozu.com, www.biletix.com adreslerinde. Gişeye ulaşmak için 0232 441 89 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv