Sahnede ilk heyecan

  • 0
  • 1.611
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi’nin Cennetçeşme Kentli Merkezi’ndeki kursu devam eden “tiyatrocu adayı” çocuklar, sahneledikleri oyunlarla büyük alkış aldı. En büyük heyecanı ise anneleri yaşadı.
 
Kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüleceği bölgelerde sosyal projelere de ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cennetçeşme Kentli Merkezi’nde “geleceğin sanatçılarını” yetiştiriyor.
Cennetçeşme Kentli Merkezi Çocuk Kulübü Tiyatro Atölyesi’ne devam eden 15 çocuk, burada öğrendiklerini sahneye yansıttı. Hayatlarında ilk kez tiyatro sahnesine çıkan çocuklar heyecan ve gururu birlikte yaşadı. Ailelerin büyük mutlulukla izledikleri çocuklar, “ABC”, “Gerçek zenginlik sanattır”, “Gülsüm’ün kısmeti” ve “Kaybolan silah” isimli skeçleri sahneledi. Özel hazırlanan kostümleri ve oyunlardaki yetenekleriyle büyük alkış alan çocuklar, performanslarıyla da göz doldurdu. Gösteride en büyük heyecanı ise çocukları sahneye çıkan anneler yaşadı.
 
“Sosyal dönüşüm”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Cennetçeşme Kentli Merkezi’nde halen dikiş, İngilizce, okuma-yazma ve bağlama kursları devam ediyor. Ayrıca Çocuk Kulübü etkinlikleri kapsamında “Sinema/bilim,  edebiyat, tiyatro, resim ve müzik” atölyeleri düzenleniyor.
Kurslara devam eden Cennetçeşmeli vatandaşlar, sertifikalı meslek edindirme kurslarıyla bir yandan aile bütçelerine katkıda bulunurken, diğer yandan sosyal ortamdan yararlanma şansı el ediyor. Cennetçeşme Kentli Merkezi kapsamında kadınlara yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriliyor. Kurs merkezinde kursiyer kadınların 3-6 yaş grubu çocukları için ise özel oyun odası bulunuyor.
Merkez, İzmir Kalkınma Ajansı’nın “sosyal kalkınma projesi” çerçevesinde destek sağladığı “Cennetçeşme kent ile bütünleşiyor” projesi kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim 2009’da yaptırılmıştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv