Saipler’de “Zeytin Festivali”

Kırsal mahallelerde festivaller düzenleyip hem üreticinin elindeki ürünü satmasını sağlayan hem de ilçe halkının kültür sanat etkinlikleriyle moral bulmasına öncü olan Torbalı Belediyesi, Pazar günü Saipler’de Zeytin Festivali düzenleyecek.

  • 0
  • 243
Saipler’de “Zeytin Festivali”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Torbalı Belediyesi, ilçenin tarım ürünlerini ve ilçe kültürünü tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda festivaller düzenleyip hem üreticinin elindeki ürünü satmasını sağlayan hem de ilçe halkının kültür sanat etkinlikleriyle moral bulmasına öncü olan Torbalı Belediyesi zeytin festivali ile etkinlik serisini sürdürüyor. Belediye ilçede yaklaşık 2 milyon zeytin ağacının bulunduğu zeytin için de Saipler’de ‘Zeytin’ festivali düzenleyecek.

16 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan festival öncesinde Torbalı Belediyesi tüm hazırlıklarını tamamladı. İzmir’den gelen vatandaşları da düşünen Torbalı Belediyesi, 10:00’dan itibaren Tepeköy İZBAN’dan festival alanına her saat başı servis kaldıracak.

BAŞKAN TEKİN’DEN DAVET
Festival kapsamında köylüler, kurulacak olan stantlarda zeytin, zeytinyağı ve ürettiği organik ürünleri satışa sunup ekonomilerine katkıda bulunacak. Yoğun katılım olması beklenen festivalde Türk müziğinin önemli isimlerinden Ayşen Birgör ve TRT ses sanatçısı Ali Çakar, sahne alacak. Tüm İzmirlileri festivale davet eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Torbalı Belediyesi olarak köylümüzün, üreticimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yıl da önemli festivaller yaparak üreticimizin ürettiği ürünler için pazar oluşturduk. İlçemizin en önemli tarım ürünlerinden bir tanesi olan zeytin için Pazar günü Saipler’de düzenleyeceğimiz Zeytin Festivaline herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv