Sanat Güneşi Şarkıları ile Anılacak

  • 0
  • 1.035
Yazı Boyutu:

Bodrum Antik Tiyatro’da 24 Eylül 2013 Salı günü saat21:00’de başlayacak anma konserinde, Ayşe Egesoy’un sunumuyla, Türk SanatMüziği sanatçısı Gökhan Sezen ve Zeki Müren’in Sanatını ve Müziğini Koruma veYaşatma Derneği korosu, Sanat Güneşi Zeki Müren’in sesinden dinlemeye alışıkolduğumuz unutulmaz şarkılar ile eşsiz bir müzik ziyafeti sunacaklar. 

 

Zeki Müren’in tüm mal varlığını bağışladığı, başarılı veihtiyaç sahibi Türk gençlerine eğitim imkânı sağlayan TEV ile şehit ve gaziçocuklarına, yakınlarına destek veren TSK Mehmetçik Vakfı ve BodrumKaymakamlığının her yıl düzenlediği anma konseri, 24 Eylül Salı günügerçekleştirilecek. 

Bu yıl ilk kez Zeki Müren’in çocukluğundan itibaren tümhayatını belgeleyen fotoğrafları da Bodrum Kale Kafe’de 17 Eylül’den itibarensergilenmektedir. Sergi iki hafta süreyle değerli sanatçının sevenlerininziyaretine açık olacak. Her yıl olduğu gibi tüm Sanat Güneşi hayranları bu yılda “Hatıralarda Zeki Müren’’ konserini ücretsiz izleyebilecek ve Zeki Müren’ibir kez daha anacaklar. 

Aynı gün, Bursa TEV-TSK Mehmetçik Vakfı Zeki Müren GüzelSanatlar Anadolu Lisesi’nde ve Emir Sultan Mezarlığı'ndaki mezarı başında daanma töreni yapılacak, Emir Sultan Cami’inde mevlit okutulacak. 

Zeki Müren, tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSKMehmetçik Vakfı’na bağışladı. Doğduğu şehir olan Bursa’da Zeki Müren için birAnıt Mezar yapıldı. Devlet Sanatçısı Merhum Zeki Müren’in Bodrum’daki eviKültür Bakanlığıyla yapılan protokol ile “Zeki Müren Sanat Müzesi”nedönüştürüldü ve 8 Haziran 2000 tarihinde ziyarete açıldı. 

TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı, 2002 yılında Bursa’da TEV-TSKMehmetçik Vakfı Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesini yaptırdı ve buokulda sanatın her dalı ile ilgili eğitim veriliyor. 

Bugüne kadar TEV Zeki Müren Burs Fonu’ndan 2251 bursverildi. Sadece 2013-2014 öğretim yılında TEV Zeki Müren Burs Fonu ile 201öğrenciye ayda 400 TL ödeme yapılacak. 

TSK Mehmetçik Vakfı da bu bağışlar sayesinde bugünitibariyle, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden birMehmetçik’in ailesine bir defaya mahsus olmak üzere 34 bin TL, birinci derecebir gaziye aylık 945 TL, üniversite öğrencisi Mehmetçik çocuğuna ise ayda 600TL yardımda bulunuyor. 

TEV bağışçısı olan Merhume Safiye Ayla Targan ile TEV ve TSKMehmetçik Vakfı bağışçısı Zeki Müren adına isimlerinin ve hatıralarınınyaşatılması, Türk Musikisine genç sesler kazandırılması amacıyla her üç yıldabir ses yarışması düzenleniyor. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv