Sanatçı ve sanatseverler EgeArt'ta

  • 0
  • 994
Yazı Boyutu:

5. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri,   sanatçıları ve sanata tutkun olan tümsanatseverleri aynı çatı altında buluşturuyor. 

Ege Üniversitesi tarafından bu yılbeşincisi düzenlenecek olan Uluslararası EgeArt Sanat Günleri başlıyor. EgeArt, bu yıl ‘’ Kıyıda’’ temasıyla 6-15 Aralık 2013 tarihleri arasında  Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi baştaolmak üzere kentimizin 22 farklı kültür merkezi ve sanat galerisinde sanata ve sanatçıya bir kez daha ev sahipliğiyapmanın onurunu yaşayacak.  

İzmir’in uluslararası arenadaki tanınırlığının artırılmasını hedefleyen5. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’ne yurt dışından 40 ülkeden yurt içinden 22 il ve 38üniversiteden toplam 503 sanatçı katılacak 5.  Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinde,  eş zamanlı olarak  birçok;  çalıştay, çeşitli konserler, sahne performansları, film gösterimleri, paneller,yarışmalar ve tüm bu etkinliklerin takip edileceği Foto- maraton ile  çok kapsamlı bir sanat şöleni  sanatseverlere sunulacaktır.

Resim, baskı resim, heykel, seramik, cam, fotoğraf,  videoart  ve kağıt sanatları ile güncel sanat dallarından Türkiye’nin yanı sıra40  ülkeden 156 yabancı sanatçı katıldığıEgeArt’ta 2500’den fazla eser,İzmirlilerle buluşuyor..

38 üniversitenin de katılımı ile akademikyönden destekleklenen etkinlikte ayrıcaTürk resim sanatına yaptığı katkılar nedeniyle;  Altan GÜRMAN’a Onur Ödülüverilecek.  Öte yandan Candeğer FURTUN, Kuzgun ACAR, Gencay KASAPÇI, Semiha BERKSOY  “Usta’yaSaygı” başlıklı sunumlar ve eserleri aracılığıyla anılacaktır. Tümetkinliklerin ücretsiz olduğu EgeArt sanat günleri, iki hafta boyunca tam anlamıyla bir sanatsal şölenyaşatacaktır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv