Sarnıç’ın yüzü Başkan Şenol’la gülüyor

Kaderini değiştirdiği Sarnıç’ı hizmet üssüne dönüştüren Başkan Şenol, üniversite ve sosyal tesisler kazandırdığı beldeye, parklar ve Türkiye’nin en büyük göç anıtıyla kimlik kazandırdı.

  • 0
  • 315
Sarnıç’ın yüzü Başkan Şenol’la gülüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kaderini değiştirdiği Sarnıç’ı hizmet üssüne dönüştüren Başkan Şenol, üniversite ve sosyal tesisler kazandırdığı beldeye, parklar ve Türkiye’nin en büyük göç anıtıyla kimlik kazandırdı. Sarnıç’a yapılan hizmetler Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu ve Sarnıç Kültür Merkezi ile zirveye ulaştı.

2009’da belde belediyelerinin kapatılmasıyla Gaziemir’e bağlanan Sarnıç’ın yüzü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un çalışmalarıyla güldü. Sarnıç’ın eksikliklerini bilen Başkan Şenol, ilk olarak Sarnıç’ı Gaziemir’e bağlayan yolun genişletilmesiyle işe başladı. Yol genişletme çalışmaları sonucu geliş-gidiş hale gelen yola bisiklet yolu da eklendi. Bacasız sanayinin merkezi olan Sarnıç’a Avrupa standartlarında yollar ve caddeler yapıldı. Atık su ve yağmur suyu kanalları birbirinden ayrıldı. Yeni kanallar yapılarak su baskınlarının tarihe karışması sağlandı.

Hizmet kalitesini her geçen gün arttıran belediyenin şantiyeleri Sarnıç’ta kurulan modern tesislere taşındı. Sarnıç’taki koordinasyon binasını aktif hale getiren Başkan Şenol, vatandaşların ana binaya gelmeden tüm belediye hizmetlerinden yararlanmasını sağladı, hizmet kalitesi en üst seviyeye ulaştı.

Tarihi kişilikler geleceğe taşınıyor
Üniversite sözünü yerine getiren Şenol, Ege Üniversitesi ile yaptığı çalışmalar sonucu Sarnıç’a yüksekokul kazandırdı. Yüksekokul sayesinde havacılık alanında faaliyet gösteren uluslararası şirketler Gaziemir’e milyonlarca liralık yatırım yaptı. Ayrıca GAZİSEM’in Sarnıç’taki şubesiyle bölgede yaşayan öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlanıyor.

Öte yandan Balkan göçmeni vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgede Türkiye’nin en büyük göç anıtı yapıldı. Belediye, Balkanlar’da yaşamını yitirmiş ve asimilasyona uğramış Türklerin acısını, Sarnıç girişindeki Türkiye’nin en büyük göç anıtı ile ölümsüzleştirdi. Gaziemir Belediyesi, Sarnıç’ta yaptığı parklara ve sosyal tesislere Bulgaristan’daki Türklük hareketine öncülük etmiş liderlerin isimlerini verdi. Halkın, öğretmenlerin ve Balkan Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) Sarnıç Şubesi yetkililerinin isteği üzerine parklara Nuri Turgut Adalı ve Ömer Osman Erendoruk’un isimleri verildi. İki kır düğün salonu, çocuk oyun alanı, gençlik merkezi, spor alanlarının yer aldığı sosyal tesislere ise Balkan Göçmenleri Derneği’nin kurucusu Mümin Gençoğlu’nun adı verildi.

Sarnıç’a gözde yatırımlar: Spor Salonu ve Kültür Merkezi
Gaziemir Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarnıç’a kazandırılan ve 4 milyon liraya mal olan Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu bölge halkının spor faaliyetleri ihtiyacını karşılıyor. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen salonun çevresinde ise bin 500 metrekarelik yeşil alan ve 2 bin metrekarelik otopark alanı oluşturuldu. Çok amaçlı salonun içinde kafeterya, fitness salonu, 222 kişilik çok amaçlı salon, cep sineması, toplantı odası, engellilerin kullanımına uygun soyunma odası, duş ve tuvaletler bulunuyor.

Sarnıç Kültür Merkezi açılıyor
Kültür sanat tesislerinin sayısını artırmak ve etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için çalışan Gaziemir Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkısıyla Sarnıç’ta inşa ettiği kültür merkezinde sona gelindi. Fatih Mahallesi’nde bin 80 metrekare alanda inşa edilen kültür merkezi 2 milyon 297 bin liraya mal oldu. Kültür merkezinde tiyatro gösterilerinin, konserlerin, eğitimlerin ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı 85 metrekarelik özel sahneye sahip, akustik panel kaplamayla donatılan 150 kişilik salon yer alıyor. Sanatçıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına tüm ayrıntıların düşünülerek tasarlandığı özel kulise sahip kültür merkezinde fuaye alanı da yer alıyor. Fuaye alanı kokteyllere ev sahipliği yapabilmesi için özel tasarlandı. Bodrum katıyla birlikte 4 kattan oluşan yapının 200 araçlık otopark alanı da bulunuyor.  Kültür merkezine dünya şampiyonu sporcumuz Balkan Göçmeni Naim Süleymanoğlu’nun adı verildi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv