Sarper, 60 yıllık Avrupa Festivaller Birliği’nin (EFA), ilk Türk Yönetim Kurulu Üyesi

  • 0
  • 895
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu BaşkanıFiliz Eczacıbaşı Sarper, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) Yönetim Kurulunaseçildi. EFA’nın 28 Şubat 2014’de Saraybosna’da yapılan genel kurultoplantısında en çok oyu alan üçüncü aday olarak yönetim kuruluna seçilenSarper, 60 yıllık organizasyonun yönetimine giren ilk Türk olmayı da başardı.

Sarper, 28 yıldır aralıksız sürdürülen Uluslararası İzmirFestivali’nde pek çok ilke imza attı. Bu işler arasında Efes Antik Tiyatronunve pek çok tarihi mekânın ilk kez sanat etkinliklerine açılması, dünyanın enönemli sanatçı, orkestra, şef ve dans topluluklarının ilk kez İzmir’egetirilmeleri gibi önemli sanat olayları yer aldı.

 Avrupa Birliği Kültürpolitikalarının belirlenmesinde etkin rol oynayan, 42 ülkeden 100 önemlifestivali temsil eden Avrupa Festivaller Birliği’nin yönetim kurulu üyeliğineseçilmesinin Uluslararası İzmir Festivali’nin geldiği noktayı göstermesiacısından da değer taşıdığını söyleyen Sarper, “Pek çok ülke Festivallerininbüyük desteğini alarak getirildiğim bu görevin, uluslararası arenada İzmir’inbir marka kent olarak tanıtılmasında önemli bir kazanç olduğuna inanıyorum”dedi.

 
Sarper AB Komisyonunda

İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper EFAYönetim Kurulu’nda üç yıl görev yapacak ve bu süre içinde Avrupa Birliği KültürPolitikaları komisyonlarında da yer alacak.

Sarper, College of Choreology London Yüksek Bölümü'nü bitirdiktensonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenen Sait Sökmen'in"Kurban" balesini Benesh Dans Notasyonuna geçirerek Londra'dakiUluslararası Koreoloji Kütüphanesi'ne kaydettirmişti. Filiz Eczacıbaşı Sarper, koreolojikütüphanesindeki ilk Türk eseri olan bu çalışmasıyla "A.I.Chor"unvanını kazanmıştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv