Sarper’den 30 yılın sunumu

Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi 2016-2017 etkinlik takvimi, İzmir Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in “İzmir’de sanatın son 30 yılı” adlı sunumuyla başladı.

  • 0
  • 844
Sarper’den 30 yılın sunumu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi 2016-2017 etkinlik takvimi, İzmir Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in “İzmir’de sanatın son 30 yılı” adlı sunumuyla başladı.

Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin ilgi ve beğeniyle izlediği sunumda konuşan Sarper, 30 yıl öncesinden bu güne İzmir’de sanatın büyük aşama kaydettiğini söyledi. Sarper, 1987’de Efes antik Tiyatro’da ünlü Amerikalı sanatçı Ray Charles’ı ağırladıkları dönemde sanatçının çalabileceği kuyruklu piyano bulma çabalarını yaşadıklarını, imkansızlık dönemlerinden bu günlere geldiklerini anlattı. Yaşanan bir dizi imkansızlıklara karşın İzmir adına çok güzel şeyler yaptıklarını belirtti.

Bu güne kadar Ray Charles, Joan Baez, Sting, Elton John, Chris De Burg, Kiri Te Kanawa, Byran Adams, James Brown, Paco De Lucia, Fazıl Say, Güher-Süher Pekinel, Leonidas Kavakos, Julian Llyod Weber, Kudsi Erguner, Shlomo Mintz, Maksim Vengerov, José Careras, Ivo Pogorelich, Alirio Diaz, Jan Garbarek, Giora Feidman, Marian Geras, Cesaria Evora, Emma Shapplin, Suna Kan,  Ian Anderson, Chick Corea, İdil Biret, Nigel Kennedy, George Zamfir gibi birbirinden başarılı çok sayıda sanatçıyı İzmirli sanatseverle buluşturan İKSEV’in bu yıl 30’ncusunu  gerçekleştireceği Uluslararası İzmir Festivali’yle, yine alanlarında dünyanın en önemli isimlerini  İzmir’e getireceklerini, Türkiye’nin ve İzmir’in tanıtımını başarıyla yapmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Sarper, “Tarihi mekânları sanatla buluşturan İzmir Festivali, Efes Antik Tiyatrosu, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon’un yanı sıra Meryemana Evi, St. Policarp Kilisesi, Agora, Bayraklı Ören Yeri, “Ana Tanrıça’nın Kenti” Metropolis, Büyük İskender’in İzmir’i yeniden kurduğu Kadifekale’yi, çağlar boyunca müzikle tedavinin başkenti olmuş Bergama Asklepion’u, Çeşme Kalesi’ni ve Türkiye’nin ilk yavaş kenti Seferihisar’daki Sığacık Kalesi’ni, kent tarihinin önemli tanıkları olan Ayavukla Kilisesi ile tarihi İzmir Sigara Fabrikasını, Efes Ticaret Agorası’nı da mekânları arasına kattık. Uluslararası İzmir Festivali’nin nitelikli programları ve tarihi mekânları sanatla yaşatan etkinlikleriyle Avrupa Festivaller Birliği’nin prestijli bir üyesidir”dedi.

İzmir’te sanat  mekanlarının yeterliliğiyle ilgili bir soruyu cevaplayan Sarper, Atakent başta yapılacak yeni salonlarla kültürel anlamda büyük aşama kaydedileceğini söyledi. Sunumun ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, Sarper’e Ege Üniversitesi ile ilgili bir dosya armağan ederek teşekkürlerini sundu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv