Satın alma, sahip çık

  • 1
  • 3.557
Satın alma, sahip çık
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, sahiplendirme faaliyetleriyle de sokak hayvanlarını sıcak yuvalara kavuşturuyor. Belediyenin bakımevinde kalan onlarca sevimli can dost, kendilerine kucak açacak hayvanseverleri bekliyor.

PET SHOPLARA ALTERNATİF
Terk edilen ve sokaklardaki yaşam koşullarına adapte olamayan can dostların koruma altına alındığı Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Bakımevi, duyarlı hayvanseverler için pet shopların alternatifi haline geldi. Karşıyakalılar, sene başından bu yana bakımevinde kalan 100’e yakın can dostu sahiplendi. Golden Retriever, Rus Finosu ve Husky gibi özel cinslerin de aralarında bulunduğu onlarca can dost daha, bakımevinde yeni ailelerini beklemeye devam ediyor.

BAKIMLI VE AŞILI
Gönüllü hayvanseverler; can dostları bakım ve aşıları yapılmış olarak, hiçbir ücret ödemeden teslim alabiliyor. Sahiplendirilen yavru köpeklerin zamanı geldiğinde kısırlaştırma işlemleri de belediye ekipleri tarafından ücretsiz olarak yapılıyor. Kedi sahiplenmek isteyen vatandaşlara da hizmet veren Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne detaylı bilgi için, 324 44 19 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

“TEK BEKLENTİLERİ SEVGİ”
‘Hayvan dostu belediyecilik’ anlayışıyla hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sahipsiz hayvanlarımız için daha yaşanabilir bir kent yaratmak adına çalışırken, sahiplendirme faaliyetlerimizi de titizlikle yürütüyoruz. Can dostlarımızın bizlerden tek istediği sevgi ve ilgi. Hayvanlarımızı sahiplendirirken tek kıstasımız bu. Onları hak ettikleri gibi sevip koruyabilecek, terk etmeyecek ailelere ihtiyaçları var. Sıcak yuvalarının kapılarını sadık bir dosta açmak isteyen gerçek hayvanseverleri bakımevimize bekliyoruz” dedi. 

Yorumlar (1)
  • Ahmet Karakaptan

    Ahmet Karakaptan

    Beagle orta boy türde erkek yavru. Sahiplenmek istiyordum

    17 Ocak 2023 07:41
YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv