Satın almayın sahiplenin

  • 0
  • 1.182
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan sahipsiz sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi için yeni bir çalışma başlattı. Daha önce Alo Pati hattı üzerinden sürdürülen sahiplendirme çalışmaları, sanal ortama taşındı. Hayvan sahiplenmek isteyenler www.karabaglar.bel.tr adresine girerek istedikleri hayvanı yuvalarına alabiliyor.
 
Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün uzun süredir uyguladığı hayvan sahiplendirme çalışması sanal ortamda da uygulamaya geçti. Karabağlar Belediyesi’nin www.karabaglar.bel.tr adresi üzerinden oluşturulan “Satın Alma Sahiplen” sayfasını ziyaret eden hayvan severler, buradan hayvanların fotoğraflarına ve özelliklerine ulaşıp sevimli dostlarını sahiplenebilecek. İnternet üzerinden veya Uzundere’de bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden sahiplenilen sokak hayvanlarının ömür boyu aşı ve bakımı ise ücretsiz yapılacak.
 
40 BİNDEN FAZLA
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ve bakımları için 3 yıldır önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, sahiplendirme kampanyasını internet ortamına taşıyarak halka daha kolay erişim sağladıklarını söyledi. İlçede 40 binin üzerinde sokak hayvanı olduğunu belirten Başkan Kürüm, şunları söyledi:
 
SOKAK HAYVANLARININ ÇOĞU CİNS
“Sokak hayvanlarının yüzde 60'a yakını cins, önemli bir bölümü de melez. Aileler, çocuklarını sevindirmek için yaz döneminde kedi köpek alıyor. Ancak bir süre sonra sıkılıp sokağa bırakıyor. Bakamayacağı hayvanı kimsenin edinmemesi gerek, vatandaşlarımız daha dikkatli ve vicdanlı olmalı. Uzundere'deki Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nde görevli ekiplerimiz, sabahtan akşama kadar kısırlaştırma, aşılama, bakım ve tedavi yapıyor. Ancak yasa, "al bakımını yap, yerine bırak" diyor. Yerine bıraktığımızda ise hayvan popülasyonunun yoğunluğu nedeniyle halkımız rahatsız oluyor. Sahiplendirme kampanyalarımız büyük ilgi görüyor. Ayrıca, sahiplendirme aşamasından sonra da hayvanların aşılama, bakım ve tedavilerini de ücretsiz yapıyoruz” dedi.
Hayvan sahiplenmek isteyenler www.karabaglar.bel.tr sayfasından beğendikleri hayvanı görmek için 3962/30 Sokak No:151 Uzundere’de bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ve barınakları ziyaret edebilir, 271 02 40- 271 02 50 numaralı telefonlardan da bilgi alabilirler.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv