Savcılık soruşturmasını başkan istedi

  • 0
  • 715
Yazı Boyutu:

İzmir’inAliağa ilçesi Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Belediye Meclisi DenetimKomisyonu tarafından hazırlanan İç Denetim Raporu’ndaki bazı konularınaydınlatılması için Aliağa Cumhuriyet Savcılığı’na kendisi verdi. Savcılık daDenetim Raporundaki hususların tespiti için soruşturma başlattı. Soruşturmakapsamında dosyada adı geçenlerin ifadeleri alınmaya başlandı.

AliağaBelediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Belediyenin bazı iş ve işlemleriyle ilgilibelediye iç denetim raporuna yansıyan konuların araştırılması için CumhuriyetSavcılığına bizzat başvurarak soruşturma açılmasını sağladı.

AçılanSoruşturma kapsamında Başkan Oğuz’un oğlu da başka bir konuda ifadeye çağrıldı.Başkan’ın Oğlu H.C.O hemen Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdi. BaşkanOğuz, “Bizler topluma örnek olmalıyız. Oğlum da olsa herkes ifade vermeli, onuniçin gitti, ifadesini hemen verdi. Beni de çağırırlarsa ben de veririm. Hiçbirsıkıntımız yok, adalete, yargıya güveniyorum” dedi. 

BAŞKANIN TAVRI“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI”
Belediyesoruşturmasını kendisi başlatan Başkan Oğuz’un bu davranışı Türkiye’ye örnekoldu. Aliağa Kamuoyu, Belediye başkanının soruşturma isteğinin Türkiyesiyasetine örnek olması gerektiğini vurguluyor. “Böyle Belediye Başkanı da var”dedirten olayda vatandaşlar, “Belediye Başkanımız Ömer Turgut Oğuz, her zamanfarklı bir başkan oldu. Ne kadar dürüst ve şeffaf olduğunu, adli denetlemedenkorkmadığını gösterdi. Bu anlayışın Türk Siyasetine örnek olmasını istiyoruz.Başkanımızla gurur duyuyoruz” şeklinde konuşuyor 

HER ZAMAN DENETİMEAÇIĞIZ
Konuylailgili konuşan Başkan Oğuz, “Belediyemiz her zaman adli ve idari denetimeaçıktır. Sıkıntılı hususların araştırılması için Savcılığa ben başvurdum.Başsavcımızı ziyaret ederek ‘yaptığımız yanlışlıklar varsa, bu konularısoruşturma yapın’ diye bizzat Denetim Raporunu ben verdim. Belediye Başkanları,siyasetçiler, kamu görevlileri olarak hepimiz şeffaf ve hesap verebilirolmalıyız.” Dedi. 

SORUŞTURMA, BAŞKANINBAŞVURUSUYLA BAŞLADI
2009’danbu yana Aliağa’yı yolsuzluk ve şaibeden uzak, şeffaf, halka hesap veren birşekilde yönettiğini söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Ömrümboyunca şaibeli hiçbir konuyla işim olmadı. Geçtiğimiz yılki Belediye İçDenetim Raporunda Belediyemizin bazı iş ve işlemleri ile ilgili bazı sıkıntılıtespitler vardı. Bizler, kamu kaynaklarını yönetiyoruz. Her zaman şeffaf, hesapverebilir ve denetlenebilir olmalıyız. Bu ilkeden hareketle, Denetim Raporualarak bizzat Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığına elden teslim ederek, soruşturmayapılmasını talep ettim” dedi. 

SAVCILIK SORUŞTURMASISÜRÜYOR
BaşkanOğuz, Cumhuriyet Savcılığına elden verdiği denetim raporunun incelenmesi talebiüzerine soruşturma başlatıldığını ifade ederek, “Aliağa CumhuriyetBaşsavcılığımız, soruşturmayı başlatarak iki müfettiş görevlendirdi. Müfettişler,belediyemizde 2013 yılında 6 ay çalışarak hazırladıkları inceleme raporunuAliağa Cumhuriyet Savcılığına verdi. Savcılık da dosyada adı geçenlerinifadelerinin alınmasını istedi. Savcılık soruşturma dosyasında adı geçenlerAliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından telefonla ifade vermeye davet edildi.Belediye Çalışanlarımız 2 gündür peyder pey giderek ifadelerini verdiler.Herhangi bir gözaltı ya da farklı durum söz konusu değil.” Dedi.,
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv