Saya Grup, Un Global Compact üyesi oldu

Saya Grup bünyesindeki Folkart, Pharmactive ve Volt Elektrik Motorları ile birlikte Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) platformuna üye oldu.

  • 0
  • 1.117
Saya Grup, Un Global Compact üyesi oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Saya Grup, bünyesinde yer alan Folkart, Pharmactive ve Volt Elektrik Motorları ile birlikte dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) platformuna üye oldu.
 
Saya Grup bünyesindeki şirketlerin yöneticileri Ayetullah Mutlu, Veysel Erdoğan, Aylin Tanrıkulu Kılınç ile Elif Çark Kahraman, İstanbul’da düzenlenen UN Global Compact Türkiye Genel Kurulu’nda yeni üyeler için düzenlenen imza törenine katıldılar. Saya Grup temsilcileri, UN Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü ile görüştü. Dördüncü, sürdürülebilirlik yolculuğunda Saya Grup ve bünyesindeki şirketlerine başarılar diledi.
 
Birleşmiş Milletler çatısı altındaki, 161 ülkeden çok sayıda özel şirketin üye olduğu Global Compact, imzacıları arasında Türkiye’den de şirketler bulunuyor. Saya Grup ve bünyesindeki şirketler UN Global Compact’a üye olarak, “Sürdürülebilir Güçlü Gelecek” için önemli bir adım atmış oldu.   
 
GÖNÜLLÜLÜK ESASI
Saya Grup ve bünyesindeki Folkart, Pharmactive ve Volt Elektrik Motorları, UN Global Compact’ta imzacı olarak, “Çevre, Finans, Toplum” temelli sürdürülebilir çalışmalara 2 bin civarındaki çalışanıyla birlikte imza atacak. UN Global Compact ile Saya Grup, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı hale getirecek. Saya Grup, UN Global Compact’in 10 ilkesini benimseyerek grubun gelecek stratejisini ve operasyonlarını bu ilkelere uyumlu hale getirmek için gönüllülük esasıyla çalışacağını kamuoyuna duyurdu.
 
SAYA GRUP MANİFESTOSU
Saya Grup, “Sürdürülebilir Güçlü Gelecek Manifestosu”nu kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu manifestoda, “Sürdürülebilirlik yaklaşımımızı da Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile bütünleştiriyoruz” ifadeleri dikkat çekti. Manifestoda, “Mevcut kaynakların toplum, çevre ve grup şirketleri için en verimli şekilde kullanılacağını” vurgulandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv