Seferihisar’da Türkiye’nin en iddialı “Organik Pazarı” açıldı

  • 0
  • 659
Yazı Boyutu:

15 Haziran Cumartesi günü açılan pazar, hemuygun fiyatları hem de ürün çeşitliliğiyle dikkat çekti. Şehnaz Sam’ınkonseriyle renklenen açılışta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin en iddialı organik pazarı olacaklarını” söyledi. %100 Organik Pazarher cumartesi Seferihisar’da açılacak.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin yürüttüğü veTürkiye’de hızla yayılan %100 Ekolojik Pazarlara bir halka da, Sakin ŞehirSeferihisar’da eklendi. Seferihisar Ulamış Mahallesi’nde açılan %100 OrganikPazar: “Türkiye’nin en çevreci, en sosyal-kültürel, en yerel-yerli ve en ucuzorganik pazarı” sloganıyla açıldı.
Seferihisar Ulamış Mahallesi’nde Slow Saloon Tesisleriiçerisinde açılan %100 Ekolojik Pazarda yer alacaklarda, pazarda 12 ay boyuncaçeşitlilik sağlamak, organik üretim yapan kooperatif veya üretici birlikleriolmak, ana geçim kaynağı tarım olan çiftçi olmak, sektörde eskilik, pazarlamatercihi olarak ekolojik pazarlara öncelik verme kriterlerine dikkat ediliyor.

Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Dahailk gün olmasına rağmen son derece çeşitli ürünlerin alınabildiği ve buürünlerin fiyatlarının ucuzluğuyla dikkat çeken bir Pazar oluştu. Diğer organikpazarlarla kıyaslandığında bu özellikleriyle tercih sebebi olacak diyedüşünüyorum. Ayrıca burası Midilli Atları, oyun parkları, kahvaltı salonuylagünü geçirecek her türlü aktivitenin yapılabileceği tam bir rekreasyon alanı.Burada satın alınan ürünlerde sertifikasyon sistemi son derece titiz takipediliyor. Bu konuda Buğday Derneği çok yetkin bir kurum.  Burada onlarlabirlikte bu işi sürdürmek bizim için büyük bir güven yaratıyor. Bizim hedefimizTürkiye’nin en iddialı organik pazarı olmak. Çok yakında bu pazarın İzmir’incazibe merkezi haline dönüşeceğini düşünüyorum” dedi.
Buğday Derneği %100 Ekolojik Pazarlar Koordinatörü ve eş genelmüdürü Batur Şehirlioğlu organik pazarlarda sadece ve sadece organik ürünlerinsatılabileceğini söylediği konuşmasında; “Eğer organik ürün satılacaksa busadece organik pazarlarda satılmalıdır. Bununla ilgili Gümrük ve TicaretBakanlığı geçen yaz mevzuatları düzendi ve belediyelere organik Pazar açmayetkisi verdi. Ayrıca organik ürün arada aracı ve kullanılan kimyasal ilaçlarnedeniyle konvansiyonel ürünlere karşı çok daha ucuz” dedi.
 Açılışı ünlü sanatçı Şehnaz Sam şarkılarıyla renklendirdi. Açılışı ünlü sanatçı Şehnaz Sam şarkılarıyla renklendirdi.

İthalürün yok ve ucuz!
15 Haziran’da başlayan ve her cumartesi açılacak olan Seferihisar %100 EkolojikPazarda ithal ürünlere yer verilmeyecek ve “yerellik en temel kriterlerdenbiri” olacak.

En sosyal-kültürel pazar!
Buğday Derneği %100 Ekolojik Pazarları her zaman sadece bir alışveriş alanıolmanın ötesinde ekolojik yaşama dair söyleşi ve etkinliklerin yapıldığı birerbuluşma noktası haline geldi. Seferihisar %100 Ekolojik Pazarın bir başkaiddiası da en sosyal ve kültürel pazar olmak.
Pazarda organik girdilerle hazırlanmış menüsü ile misafirlere sağlıklı hizmetsunacak olan bir kafe, ekoloji ile ilgili yayınların bulunduğu bir kütüphane veçocuk oyun alanı da olacak. Çocukların midillilere binebileceği, çocuk parkındave ahşap oyun standında oynayabileceği pazarda küçük, yapay bir gölet debulunuyor. Pazar misafirleri Buğday Derneği halkla ilişkiler standındabulunacak ekoloji temalı kitaplardan yararlanabilecek. Seferihisar %100Ekolojik Pazarda, ekolojik yaşam ve organik tarım ile ilgili söyleşiler veetkinlikler yapılacak, saha ziyaretleri organize edilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv