Şehit diplomatlar Karşıyaka'da anıldı

  • 0
  • 593
Şehit diplomatlar Karşıyaka'da anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Görevleri başındayken şehit olan diplomatlar Karşıyaka'da kendileri için yaptırılan anıtın başında anıldı. Başkan Akpınar "Diplomatlarımıza yapılmış saldırıları unutmuyor, her birini büyük bir kederle anıyoruz" dedi.

ANITIN BAŞINDA ANDILAR
Yurt dışında görevi başında uğradıkları hain saldırılarda hayatını kaybeden diplomat ve elçilik görevlileri, kendileri için yaptırılan ilk anıt olan Atakent'teki Şehit Diplomatlar Anıtı’nda anıldı. Törene emekli büyükelçiler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Anıta Karşıyaka Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı, emekli büyükelçiler ve şehit diplomat aileleri çelenk sundu.

“UNUTMAYACAĞIZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, terörün dün olduğu gibi bugün de devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Bizim için çok anlamlı bir gün. Karşıyaka’da şehit büyükelçilerimizin sıra arkadaşlarını, mesai arkadaşlarını, dostlarını, ailelerini konuk ettiğimiz için onur duyuyoruz. Bu vatanı bize emanet eden tüm atalarımızı, şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Şehit diplomatlarımız uzun bir eğitim, zorlu bir deneyim ve sağlam bir yurtseverlikle Türkiye’yi dünyada temsil ettiler. Onur ve o ağırbaşlılıklarını büyük bir birikimle harmanladılar. Her biri emsalsiz ve paha biçilmez değerlere sahipti. Alçakça, haince, barıştan insanlıktan ahlaktan ve vicdandan yoksun güçler ve maşaları tarafından katledildiler. Onları yitirmekten duyduğumuz acı kadar, geride bıraktıkları boşluklar aynen durmaktadır. Diplomatlarımıza yapılmış saldırıları unutmuyor, her birini büyük bir kederle anıyoruz.”

“TEHDİTLERE ALDIRMADAN CESURCA DAVRANDILAR"
Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Ahmet Berki Dibek “Emekli büyükelçilerin yurt dışında yaptıkları cesurca görevlerin unutulmaması gerekir. Yurtdışında görev yapmanın en zor olduğu günlerde tehditlere aldırmadan cesaret fedakarlık ve yüksek özgüvenle görevlerine gösterdikleri bağlılık her zaman yolumuzu aydınlatacaktır. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

“VATANSEVERLİKLERİ ANLATILAMAZ"
Emekli Büyükelçi Metin Kuşdaloğlu ise “Diplomatların görevlerini yaparken karşılaştıkları çetin güçlükler yurt içinde pek bilinmez. Ne kadar özveriyle çalıştıklarını ve vatanseverliklerini anlatmaya gerek yoktur” dedi. Emekli büyükelçi ve diplomatlar, Başkan Akpınar'ı makamında ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv