Selçuk Demirel'in desenleri bu gün İzmirliler ile buluşuyor

  • 0
  • 698
Selçuk Demirel'in desenleri bu gün İzmirliler ile buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Desenleri dünyaca ünlü Le  Monde, Le Monde Diplomatique, The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal gibi gazeteler tarafından yayınlanan ünlü sanatçı Selçuk Demirel'in eserleri şimdi İzmirliler ile buluşuyor.

İzmir Fransız Kültür Merkezi, 1978 yılından bu yana Paris’te çalışmalarını sürdüren sanatçı Selçuk Demirel’in, 1974-2014 yılları arasında basında yer alan çizimlerinden yapılmış bir seçkiyi "İnsanoğlu Kuş Misali" başlığı altında İzmir’de ağırlıyor.

Dünyaca ünlü gazetelerde yayınlandı
Dünyanın 1974 ile 2014 yılları arasındaki yaşadığı önemli olayları, siyasal ve sosyal dönüşümleri çizgilere  taşıyan bu sergi, Selçuk Demirel’in Türkiye’de yaşarken hazırladığı bir dizi afiş ile açılıyor. Sanatçının, Le  Monde, Le Monde Diplomatique, Le Nouvel Observateur, The Washington Post, The New York Times ya da The Wall Street Journal gibi gazete ve dergilerde  yayınlanmış desenlerinden oluşan bu sergi bu gün İzmirliler ile buluşuyor. Devlet Resim Heykel Müzesi Kültürpark Salonu'nda düzenlenecek sergi 17 Temmuz tarihine kadar gezilebilecek.


Selçuk Demirel kimdir?
1954 yılında Artvin’de dünyaya gelen sanatçı Selçuk Demirel, çalışmalarını Fransa’da sürdürüyor. İlk resimleri 1973 yılında Ankara’da henüz lise öğrencisi iken yayınlandı. Sonrasında sanatçının mimarlık eğitimi alırken gerçekleştirdiği  çizimleri önemli gazete ve dergilerde basıldı. 1978 yılında Paris’e yerleşen Demirel, çalışmalarını burada sürdürdü. Eserleri Türkiye’de Cumhuriyet, Politika, Yeni Yüzyıl, Milliyet’te, yurtdışında ise Le Monde, Le Monde Diplomatique, Le  Nouvel Observateur, The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, Time, The Boston Globe, Business Week, The Nation’da yayınlandı. Çalışmaları daha çok basında yer alsa da, Selçuk Demirel 40‘dan fazla kitap ve desen albümü de yayınladı.  Çocuk ve gençlik kitapları yazdı ve resimledi. Sanatçı aynı zamanda afiş, kartpostal ve  başka basılı malzemeler için tasarım yapıyor. Sanatçının eserleri düzenli olarak Avrupa’da sergileniyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv