Selçuk kurtuluşunu coşkuyla kutladı

  • 0
  • 615
Yazı Boyutu:

Selçuk’un düşmanişgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenentörenlerle kutlandı.

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümünedeniyle Selçuk İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı AyhanBoyacı, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, SelçukBelediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Emniyet Müdürü Fatih Çankaya,Selçuk’taki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yoğun ilgigösterdi.

Kurtuluş Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklalMarşının okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Selçuk BelediyeBaşkanı Hüseyin Vefa Ülgür “8 Eylül kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun.Öncelikle eylül ayı hem dünya için önemli bir ay, hem de Türk ulusu için önemlibir ay. Dünya barış günü eylül ayı ile başlıyor. Eylül ayı kurtuluş destanınınsonuçlarının alındığı bir ay. Emperyalizme karşı dünyada bir ulusun tırnaklarıkanıyla canıyla taçlandırdığı zafer silsilelerinin yaşandığı önemli bir tarih”dedi.

45. Selçuk Efes Festivali ve 8 Eylül nedeniyle Selçuk’ta 4gündür kutlamalar yapıldığını söyleyen Başkan Ülgür “ Bu vesile ile festivalekatkı koyan Selçuk’ta yaşayan tüm sosyal topluluklara teşekkür ederim. Birdayanışma örneği sergiledik. Ortak dilden konuştuk. Birbirimize dokunduk.Nasırlarımızı yumuşattık. Egedeki kavga emperyal bir kavgaydı. Bu halklarınkavgası değildi. Bedelini halklar ödedi. Bu gün de emperyalist güçlerin ortadoğunun zenginliklerine talip olanların emellerinde değişiklik olmadığınıgörüyoruz. Bizleri yine aktör yapmaya çalışıyorlar. Biz bu olanlara karşı hemşerilerimizedaha çok sarılmalı,  barış içinde yaşamalıyız. Hem ülkemizde hem dünyadabarışı sağlamalıyız. Fakat barışı dinamitleyenlere karşı da çok sert olmalıyız.Selçuk’ta demokrasi giderek gelişiyor derinleşiyor. Laz, Çerkez, Alevi, Sünniherkes mutluluk içerisinde yaşıyor. Bütün yurttaşlarımız birbirinin yaşambiçimine saygı gösteriyor. Demokrasi derinliğimiz ve zenginliğimizigeliştirerek, bu özelliğimizi öne çıkarak yaşamalıyız. Türkiye’nin çok önemlinadide coğrafyalarından bir tanesi Selçuk. Hoşgörünün barışın kenti kültürelbirikimi ve devinimi ile buna layık” dedi.

Başkan Ülgür büyük alkış alan konuşmasının ardından SelçukBelediyespor Zeybek Oyunları ekibi muhteşem yöresel danslarını sergileyerek tümizleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Daha sonra 22 gündür devam eden Futbolve Tenis turnuvasının ödül töreni gerçekleşti.  Turnuvalarda derece alantakımlar ödüllerini Kaymakam Ayhan  Boyacı ,Garnizon Komutanı JandarmaYüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’den aldı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv