Selçuk- Efes festivali asıl kimliğine kavuştu

  • 0
  • 659
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl 45.si düzenlen SelçukEfes Festivali ile ilgili bir toplantı yapan Selçuk Belediye Başkanı HüseyinVefa Ülgür “ Festivalimiz Selçuk’ta yaşayan tüm kültürlerin renklerini taşıyanetkinliklerle dolu olacak” dedi.

45. Selçuk Efes Festivali öncesi basın çalışanları ilebiraraya gelen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Selçuk EfesFestivali’nin Türkiye’nin en eski festivallerinden biri olduğunu söyledi.Geçmişte özellikle davet edilen çok sayıda sanatçı ile oldukça pahalı birorganizasyon olarak gerçekleştirilen festivalin gerek turizmin kabukdeğiştirmesi, gerekse belediyenin başta Efes olmak üzere ören yerlerindenaldığı gelirlerinin kesilmesi ve de internet ve televizyonun yaygınlaşması ilekabuk değiştirdiğini ancak artık yeni kimliğinin oturduğunu ifade etti.

Selçuk Efes Festivali’nin artık göçlerle oluşan bir yerleşkeolan Selçuk’un çok kültürlü ve renkli yapısını sergileyen bir konseptekavuştuğunu ifade eden Başkan Ülgür “Festivalimiz bu güne kadar birkaç ünlü sanatçınınsahne aldığı bir etkinlik olarak gerçekleşiyordu. Ancak biz bundan sonrası içinfestivalimizin kültürel renkliliğimizi ve çeşitliliğimiz sergileyenetkinliklerden oluşması kararı aldık. Bunun kent kültürü ve hemşerilikilişkilerimizin gelişmesine katkısı olacağına inanıyoruz. Çünkü kentleşmenin enönemli unsuru kültürel çeşitliliktir. Biz bu anlamda şanslı bir coğrafyayız. Buşansımızla beslenen bir festival olsun istedik. Değerli sanatçılarımızlahalkımızı başka özel günlerde buluşturmaya elbette devam edeceğiz” dedi.

45. Selçuk Efes Festivali’nin 4 Eylül Çarşamba günü saat17:00’de Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği’nde başlayacak “YeniEfesliler” sergisinin açılışıyla start alacağını hatırlatan Başkan Ülgür“Yunanistan, Almanya, Makedonya gibi pek çok ülkeden misafirimizin dekatılacağı uluslararası 45. Selçuk – Efes Festivali’nde 4 gün boyuncabirbirinden renkli gösterilerle dolu dolu geçecek. Herkesi kendinden bir parçabulabileceği festivalimize davet ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv