Senfoni’den En Güzel “Aşk” Şarkıları   

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla, 14 Şubat Sevgililer Günü için çok özel bir program hazırladı.  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 14 Şubat Salı gecesi düzenlenecek konser saat 20.30’da başlayacak.

  • 0
  • 1.021
Senfoni’den En Güzel “Aşk” Şarkıları   
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla, 14 Şubat Sevgililer Günü için çok özel bir program hazırladı.  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 14 Şubat Salı gecesi düzenlenecek konser saat 20.30’da başlayacak.
 
Ülkemizin en değerli şeflerinden biri olan Emin Güven Yaşlıçam yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak Mert Fırat ve Jülide Özçelik eşlik edecek. Gecede günün anlamına uygun en güzel ve en anlamlı aşk şarkıları seslendirilecek.
 
Bilet Satışı 9 Şubat’da başlıyor.
Bu konserin bilet satışları, 9 Şubat Perşembe günü saat 10.00’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Sanat Merkezi,  Alsancak ve Karşıyaka D&R’larda, İsmet İnönü Sanat Merkezi gişeleri ile internet üzerinden www.aassm.org.tr  ve  www.biletinial.com adresinden aynı anda başlayacak.
 
Şef Emin Güven Yaşlıçam
Keman Dalı Yüksek Bölümü'nden mezun olduktan sonra iki yıl Ankara Devlet Operası'nda orkestra sanatçısı olarak görev yapmış, daha sonra İtalya devletinden burs kazanarak bu ülkede orkestra şefliği ve kompozisyon çalışmalarını sürdürmüştür. Şef Yaşlıçam, Londra'da Canford SummerSchool'da George Hueres ile Münih'te Ceribidacci ile şeflik dalında yüksek ihtisas görmüş, ayrıca Siena'da Franco Ferrarayönetmenliğinde Accademia Chigiana ile orkestra şefliği yaz kurslarını başarıyla bitirmiş olup, onur diploması ile ödüllendirilmiştir. 1992-2016 yılları arasında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi şefi ve genel sanat yönetmenliğini sürdürmüştür.2016 yılının Ekim ayından bu yana İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi şefliğini yapmaktadır.
 
Jülide Özçelik(vokal solist)
İstanbul doğumlu olan Jülide Özçelik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde Nükhet Ruacan ve birçok önemli akademisyen ile çalışarak Vokal Performans Bölümü'nden mezun oldu.
Bize ait ama evrensel standartlarda ve Türkçe sözlü bir albüm yapma fikriyle yola çıkan şarkıcı, kendi bestelerini ve sevdiği eserleri müzisyen arkadaşlarıyla birlikte yorumlayarak 2008 yılı başında "Jazz İstanbul Volume-1" ve 2011 Aralık ayında "Jazz İstanbul Volume-2" adlı albümlerini müzikseverlerle buluşturdu. Albümlerdeki tüm düzenlemeler Cem Tuncer'e aittir.
İyi müzik yapmak fikriyle yola çıkan Jülide Özçelik birçok yerel ve uluslararası festivaldeki solo konserlerinin yanı sıra Bursa, Antalya, Çukurova ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestraları ile verdiği konserler serisine de devam etmektedir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv