Sermet Yeşil Tiyatrohane öğrencileri ile buluştu

  • 0
  • 726
Yazı Boyutu:

Ünlü sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Sermet Yeşil,"Savaş" oyunu için geldiği İzmir'de oyundan önce"Tiyatrohane" öğrencileri ve Yönetmen Erk Bilgiç ile Alsancakta'kiokullarında özel bir söyleşi gerekleştirdi.Leyla ile Mecnun, Cosmos, Şubat gibiyapımlarla başarılı işlere imza atan Yeşil samimiyeti ve ilginç hikayeleri ileöğrencileri sektör ve oyunculuk mesleği ile ilgili bilgilendirdi.  

ŞimdilerdeBuğra Gülsoy'un baş rolünü oynadığı Eski Hikaye dizisinde gördüğümüz SermetYeşil, söyleşi süresince mesleğe nasıl başladığını, neler ile karşılaştığını,gündemdeki TÜSAK yasa taslığı ile ilgili fikirlerini anlattı. Yeşil bu mesleğinbüyük fedakarlık gerektirdiğini, özellikle tiyatro oyunculuğunun hem çok yorucuhem de maddi anlamda tatmin edici olmadığına dikkat çekerek buna rağmen 15yıllık meslek hayatında bir kez bile boş bir sezon geçirmediğini söyledi. Dizive sinema gibi uzun soluklu projelerde ise durumun daha da zor olduğunu,çekimler süresince tekrar tekrar çalışmanın ve kendini geliştirmenin öneminedikkat çekti.Yeditepe Üniversitesi'nde ders veren Yeşil eğitim vermeninoyuncuyu sürekli formda tuttuğunu ve bu nedenle çok keyif aldığını da sözlerineekledi.

"ÖNCE SÖYLEŞİ SONRASAVAŞ"
Tiyatrohane'nin Alsancak Kıbrıs Şehitleri'ndeki yerindegerçekleşen söyleşide öğrencilerin Savaş oyunu ile ilgili soruları dacevaplayan Yeşil Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (T.E.B) tarafından verilen'Yılın Tiyatro Oyunu Ödülü'nü aldıklarını ve bundan çok mutlu olduğunubelirtti.

Türkiye’ninuzun soluklu tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 2014 adayları arasında olan "Savaş" oyunu Yılın En Başarılı Prodüksiyonu , En Başarılı Yönetmeni,  En Başarılı Kadın Oyuncusu,  En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı,  En Başarılı Işık Tasarımıdallarında da aday gösterildi. Sabancı Kültür Merkezi'nde oynanan oyunaTiyatrohane öğrencileri büyük ilgi gösterdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv