Sertel'den teşekkür mesajı

  • 0
  • 1.354
Yazı Boyutu:

3 aydır Suriye'de rehin tutulan gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından konuşan Cüneyt Ünal, ''Şu an milletvekillerimizin yanındayım. İyiyim ve çok mutluyum'' dedi. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de aralarında bulunduğu 9 kişilik heyet,  Suriye'de çalışırken kaçırılan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldı. Özgür kaldıktan sonra konuşan Cüneyt Ünal şunları söyledi:
"Çok teşekkür ederim CHP milletvekillerinin yanındayım. Eşimi kızımı ve ailemi çok özledim. 3 gün önce Şam'a getirildim. 87 gün Halep'te tek başıma hücrede kaldım. Çok çatışmalıydı. Ortasında Başar Kadumi vuruldu bir apartmana taşıdım. Ona ilk müdahaleyi yaptım. Yardım çağırdım. Halep halkı elimdeki kameraları aldı çünkü Suriye devlet askerlerinin içindeki görüntüleri görmelerini istemiyorlardı. Sonra oradaki halk darp ederek beni Suriye devlet yetkililerine teslim ettiler."
Rehin tutulduğu süreçte şiddet görmediğini belirten Ünal, milletvekillerini karşısında görene kadar haberi olmadığını onları görünce ağladığını söyledi.
 
SERTEL’DEN TEŞEKKÜR MESAJI
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 90 gündür Suriye’de tutulan gazeteci Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Suriye’ye giderek Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılmasına öncülük eden CHP milletvekillerine teşekkür eden Sertel, şunları söyledi:
“Cüneyt Ünal görevi başındayken 90 gün önce Suriye’de esir alınmıştı. Başta ailesi olmak üzere gazeteciler olarak büyük endişe içindeydik. Gazeteci meslek örgütleri olarak serbest bırakılması için gerek Suriye hükümetine yönelik gerekse Türk hükümetine yönelik çeşitli girişimlerimiz oldu. Ancak bugüne kadar herhangi somut bir gelişme olmamıştı. Bu anlamda büyük bir özveride bulunarak ve bazı tehlikeleri göze alarak Suriye’de meslektaşımızı teslim alan CHP heyetine teşekkür ediyorum. Temennimiz Filistinli meslektaşımız Bashar Fehmi Kadumi’nin de sağ salim serbest bırakılarak ailesine kavuşmasıdır.”
Cüneyt Ünal’ın serbest bırakılmasının ardından AK Parti kanadından yapılan “manidar” şeklindeki açıklamalara da değinen Sertel, “CHP heyeti insani bir görevi yerine getirmiştir. Manidar olan Cüneyt Ünal’ı CHP heyetinin teslim alması değil, bunun altında siyasi bir çıkar aranması, başka şeylerle ilişkilendirilmesidir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv