‘Sevgi Çorbası’ kalpleri ısıttı

  • 0
  • 700
‘Sevgi Çorbası’ kalpleri ısıttı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Son dönemlerde artan terör olayları sebebiyle ülke genelinde yaşayan tüm vatandaşların ortak dileği barış, kardeşlik ve huzur duyguları, Buca’da bir kazanda kaynatıldı. Buca Belediyesi Evka–1 Semtevi kursiyerleri tarafından hazırlanan ‘ Sevgi Çorbası’ etkinliğinde, barış, kardeşlik, saygı, merhamet, adalet ve hoşgörü duyguları bir kazanda kaynatılarak, ‘Sevgi Çorbası’na dönüştü. Bu yıl ilki düzenlenen etkinlikte, Semtevi’nin kuaförlük, aerobik, zumba ve biçki dikiş kursu kursiyerlerinin eğlenceli gösterileri de ‘Sevgi Çorbası’na renk kattı.

Ülkemizin barış, kardeşlik, saygı ve sevgi duygularına en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde, Bucalı kadınların ‘Sevgi Çorbası’ kalpleri ısıttı. Buca Belediyesi Evka – 1 Semtevi kursiyerleri, ‘ Sevgi Çorbası’ etkinliğinde, barış, kardeşlik, dürüstlük, merhamet, adalet ve hoşgörü kavramlarını bir kazanda kaynatarak sevgiye dönüştürdü. Son dönemlerde en fazla ihtiyaç duyulan değerlerle yoğrulan ‘Sevgi Çorbası’nın tadı damaklarda kaldı. Bu yıl ilki düzenlenen etkinlikte Semtevi’nin kuaförlük, aerobik, zumba ve biçki dikiş kursu kursiyerlerinin birbirinden renkli gösterileri ise ‘Sevgi Çorbası’ etkinliğine neşe kattı.  

ORTAK MESAJ; “BARIŞ”
Etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Evka – 1 Semtevi sorumlusu Fevziye Meletli, “Sevgi, saygı, dayanışma ve barış duygularının bir kazanda kaynaştığı ‘Sevgi Çorbası’nı hep birlikte yudumlayıp içimizi ısıtacağız” dedi. Ülkemizin kötü günlerden geçtiğini ve bu sebeple ‘Sevgi Çorbası’nın anlamının çok büyük olduğunu söyleyen Murathan Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür etti. Yılmaz sözlerini, Yannis RITSOS’nun “Barış” adlı şiirini okuyarak tamamladı. Bu hayatta en büyük kavgalarının dünyada ve ülkemizde barışın, insan haklarının, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin egemen olması için verdikleri mücadele olduğunu söyleyen Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, hep birlikte bu ülkede birlik ve barış içerisinde yaşamak için mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar ‘Sevgi Çorbası’nı karıştırdı. Tüm insancıl duygular ile harmanlanan çorba, etkinliğe katılanların sadece içlerini değil kalplerini de ısıttı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv